A pünkösdi hosszú hétvége alkalmából a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) több új szolgáltatással is várja az utasait, akik már jó néhány kikötőből eljuthatnak a legnagyobb balatoni városokig. A hajózási társaság idén ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját, a jubileumi évben pedig különleges rendezvénysorozattal készülnek.

Elkezdődött a 175. hajózási szezon

A BAHART idén ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját, a jeles alkalomból pedig nagyszabású rendezvénysorozatot indítanak. A pünkösdi hosszú hétvége alkalmából például bővítik a hajózási szolgáltatásaikat és megújult hajóparkkal várják a vendégeket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonfüredről minden nap indulnak hajók

Több kikötőben sétahajózásra is lehetőség van

A hajózási társaság közleménye szerint a 175. személyhajózási szezonban, a komp folyamatos működtetése mellett, a pünkösdi hosszú hétvégén több kikötőből indulva hajóval is felkereshetők a Balaton legfelkapottabb városai. Számos kikötőben már sétahajózásra is lehetőség van.

Ezek a hajók minden nap közlekednek

Az északi- és a déli-partot összekötő menetrendi személyhajó járatok a legforgalmasabb útvonalakon, vagyis Siófok-Balatonfüred–Tihany és Fonyód-Badacsony között minden nap közlekednek.

Itt is fel lehet majd szállni

A hétvégén és pünkösdhétfőn a Balatonboglár–Révfülöp, a Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget–Badacsony és a Balatonföldvár-Tihany útvonalakon is felszállhatnak majd a hajókra az utasok.

1 órás sétahajók is lesznek

Ezen a hétvégén a közkedvelt 1 órás sétahajó járatokat is igénybe tudják venni az utasok, a településeket összekötő járatok mellett. „Siófok, Balatonfüred, Keszthely hajóállomásról májusban már minden nap, szombaton pedig Balatonboglár, Révfülöp és Balatonmáriafürdő kikötőkből is indulnak. Balatonföldváron szombaton és vasárnap is elérhető ez a program, Badacsonyban pedig a pünkösdi hosszú hétvége mindhárom napján” – írták a közleményben.

40 percenként járnak a kompok

A Balatoni Hajózási Zrt. a kompjáratokat mindig az aktuális forgalomhoz igazítja, a járatokat pedig szükség esetén sűrítik. A hétvégén a kompjáratok 40 percenként közlekednek: Szántódrévből 6.40-21:20 óra között, Tihanyrévből 7:00-21:40 óra között járnak a kompok.

Kapcsolódó

Szép kártyával is lehet fizetni

A BAHART jegypénztáraiban a komp- és személyhajó jegyeket, illetve az ajándékkártyákat a Szép kártyával is meg lehet vásárolni. A jegyvásárlásnál az OTP, MKB és K&H bankok SZÉP kártyáit fogadják el. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hajó – Forrás: BudaPestkörnyéke