Balatonalmádiban tartja kihelyezett frakcióülését a Fidesz. Február 21 és 22-én jelentősen megváltozik a város élete. Rengeteg lezárásra kell számítani. A kormánypárti politikusok Mészáros Lőrinc szállodájában döntik el, ki legyen Novák Katalin utóda.

Orbán Viktor is felszólal

A tanácskozás Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődik a Fidesz kihelyezett frakcióülésén, amelyet csütörtökön a miniszterek, EP-képviselők és államtitkárok meghallgatása követ.

Napirendi pontok

Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag.

Ezeket az utcákat zárják le

Az önkormányzat honlapja szerint Balatonalmádiban már kedd este lezárásokra kell számítani. Azt írják, hogy 2024. február 20. 20:00 órától– 2024. február 22. 20: 00- óráig

  • a Bajcsy-Zs. utca a Györgyi Dénes utca-Margaréta köz és a Szabadság utca között teljes szélességében
  • a Balaton utca teljes hosszában és szélességében,
  • a Görgey utca a Bajcsy-Zs. utca és a Hadak útja között teljes szélességében
  • a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtti parkoló (Városház tér 4.) lezárásra kerül lezárásra kerül.

A gyalogos forgalmat is korlátozzák

A térségben átmenetileg a gyalogosforgalmat is korlátozni fogják, ami többek között azt jelenti, hogy ezeknek az utcáknak a lezárt szakaszára csak az ott lakók mehetnek be, nemcsak járművel, de még gyalog is, és csak akkor, ha a személyi igazolványukkal és lakcímkártyájukkal igazolni tudják, hogy valóban ott élnek.

Forgalmi változás

  • Behajtani a Bajcsy-Zs. utcára a József Attila utca (71-es út) felől a Szabadság utcáig, a Veszprémi út felől a Györgyi D. – Margaréta utcákig lehetséges
  • A Bajcsy-Zs. utca és a Széchenyi sétány közötti járdaszakasz, valamint a felüljáró a József A. utcán (71. út) nem használható.

Luxusszolgáltatások a szállodában

2022 júniusában, egy teljeskörű fejújítás után, nyílt meg újra a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest BÁL Resort. Az OPUS GLOBAL-hoz tartozó Hunguest Hotels 209 szobás, saját partszakasszal, wellnessel és konferenciateremmel rendelkezik. 19 lakosztálya és 190 prémium szobája van a komplexumnak. A 13. emeleten tetőbár került kialakításra a Skyrose Bar 270 fokos panorámával bír a Balatonra és a Balaton-felvidékre.

Közpénzből újították fel

Az újranyitás után a cég közleményében közölte, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szálloda fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,454 milliárd forintot tett ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióban elnyert támogatása.

Kiemelt kép: