Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a hetven év körüli férfival szemben, aki egy fakivágás során láncfűrésszel okozott balesetet. A brutális baleset miatt a férfi még börtönbe is kerülhet.

Kertben dolgoztak

A vádirat szerint a hetvenes éveiben járó férfi 2019 augusztusában Lengyeltótiban végzett kerti munkákat a hétvégi telkükön két ismerőse segítségével. A munka során egy fát is ki akartak vágni, amihez elő is vettek egy láncfűrészt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lengyeltótiban történt a baleset

Megtörtént a baj

A munka során egy motorfűrésszel akartak kivágni 15 cm átmérőjű akácfát, és ehhez a férfi megkérte az egyik ismerősét, hogy tartsa a fa törzsét. Ezután a férfi elkezdte fűrészelni a fát, azonban a gép kiugrott a vágatból, és így megsebesítette a segítő mellkasát.

Súlyosan megsérült

A láncfűrész a férfi egyik verőerét is elvágta, amitől erős vérzéssel járó, vágott sebzése keletkezett. Ezt követően légimentő érkezett, amely a kaposvári kórházba szállította a közvetlen életveszélyes állapotban lévő férfit, akinek az életét a gyors műtét mentette meg.

Ezzel a fűrésszel okozták a balesetet

Fotó: Ügyészség

Felfüggesztettet kaphat

A Somogy Megyei Főügyészség azt indítványozta a gondatlan bűncselekményét beismerő és megbánó férfival szemben, hogy a Kaposvári Törvényszék ítélje őt felfüggesztett börtönbüntetésre.

Várpalotán egy hinta okozott balesetet

Mint korábban megírtuk, súlyos balesetet szenvedett három és fél évvel ezelőtt egy 18 éves fiú, aki a Várpalotai Napok rendezvényen ült fel egy meghibásodott kalapácshintára. Amikor beindították a gépet, pördült egyet-kettőt, majd 15 méteres magasságból ledobta a rajta ülő Krisztofert, aki fejjel egy útpadkának csapódott.

460 napig volt kórházban

Az eset után a fiatal fiút kórházba szállították, ahol kómában tartották egy darabig, majd a további műtétek és kezelések miatt további 460 napig a kórházban ápolták. Végül hazaengedték, és a fiú ismét bekapcsolódhatott az otthoni feladatokba, szerelmével is találkozhatott, és még beszélni és járni is újra megtanult.

Jól halad a rehabilitáció

Krisztofer édesanyja szerint a fia állapota sokat javult a balesete óta, bár a járvány miatt most kicsit lelassult a rehabilitáció, de összességében jól haladnak előre. „Ugyan van még miben fejlődnie, de napról napra jobban érzi magát, kész csoda, ami velünk történik” – mondta korábban a fiú édesanyja. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A fűrész nyomai – Forrás: Ügyészség