Három férfiholttestet találtak vasárnap a Zalaszentmihály melletti horgásztónál, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot – írja az MTI tájékoztatta Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Kunyhóban akartak éjszakázni

A Zalai Hírlap online kiadása szerint a férfiak halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A horgászok már szombaton kint voltak a tónál, az éjszakát feltehetően egy kalyibában akarták tölteni, ezért begyújtottak a fatüzelésű kályhába.

Tragikus hétvége

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztetett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.

Négyen a kórházba

Mukics Dániel, az OKF szóvivője közölte: péntek este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron egy családi házból négy ember került kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt.

Halottat találtak a házban

Szintén péntek este Nyíregyházán egy családi házban keletkezett tűz, feltételezhetően a kályhából kipattanó parázs miatt. Az esethez riasztott tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.

A melléképületben talált rá a halál

Vasárnap kora reggel a Baranya megyei Dencsházán egy családi ház melléképülete gyulladt ki. A tűzoltók az égő épületből egy embert kivittek, azonban már nem lehetett rajta segíteni.

Dunakeszin a fiatalabb férfi megmenekült

Vasárnap délben Dunakeszin egy ikerház egyik lakása és melléképülete gyulladt ki. A tűzoltók az épület bejáratánál egy embert találtak, aki belehalt sérüléseibe.

El nem tudja képzelni, hány lakástűz volt eddig az idén

Idén 659 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid-szivárgás miatt; 251 ember szenvedett valamilyen mértékű mérgezést, heten pedig meghaltak. Eddig 5371 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, azokban 438-an sérültek meg és 74 ember halt meg. A legtöbben nem a lángok okozta hő miatt, hanem füstmérgezésben hunytak el.

Pusztába kiáltott szó?

A katasztrófavédelem figyelmeztetett: évente egyszer mindenki ellenőriztesse szakemberrel fűtőeszközét!