Autó húzta a lakókocsit

Autó vontatta lakókocsival ütközött egy vonat Szabadifürdőnél vasárnap délután, a baleset miatt szünetel a vonatközlekedés a dél-balatoni vonalon Szabadisóstó és Siófok között – közölte a Mávinform.

IC ütközött

A Budapestről 16:35-kor Keszthelyre induló Balaton IC a Szabadifürdő megállóhelyen lévő vasúti átjáróban egy autó által vontatott lakókocsival ütközött össze – írták.

A fénysorompó működött

A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset idején a fény- és félsorompó rendben működött. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Dugó volt

Fehéren villogott a lámpa, én még átjöttem az átjárón, de a tükörből láttam, hogy az autó és az utánfutó közé rácsukódik a sorompó – mondta annak a személyautónak a tulajdonosa, akikbe bele is mentek. A kereszteződésben dugó volt, nem tudtunk kihajtani a főútra. Dudáltunk, próbált mindenki összébb húzódni, helyet csinálni, de nagy forgalom volt, előttem is áll 4-5 autó – olvasható a likeBalaton helyszíni beszámolójában.

Több óráig állt a vonatközlekedés

Felhívták a figyelmet, hogy a helyszínelés ideje alatt – várhatóan 21 óráig – Szabadisóstó és Siófok között szünetel a vasúti közlekedés.

Pótlóbuszok

A vasúttársaság pótlóbuszok indítását szervezi, de a dél-balatoni vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani vasárnap este – tették hozzá.

Nincs sérült

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megerősítette: anyagi káros baleset történt a szabadisóstói vasúti átjárónál, az ütközésben nem sérült meg senki.

Fejre állt autó

Lesodródva a vasúti töltésről vonatnak ütközött egy személyautó Révfülöpön, a 71-es főút Badacsonyi úti szakaszán, a Bánki Donát utca közelében. Az eset még július végén történt.

Az akkori baleset részletei

Fotónk illusztráció