A járókelők szeme láttára mászott fel a veszprémi viaduktra az a 47 éves nő, aki vasárnap délelőtt ugrott le az építményről. Többen is hívták a rendőrséget, de a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Leugrott a hídról

Amint arról a Balatonkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap kora délután értesítették a rendőröket, hogy egy nő a mélybe vetette magát a veszprémi viaduktról.  A nő fényes nappal, egy óra körül mászott fel a híd korlátjára, ahol többek szeme előtt megkapaszkodott, majd másodperceken belül le is vetette magát a magasból.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Többen jelentették

A rendőrség információ szerint több bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint egy nő kapaszkodik a viadukt korlátjába, mire több mentőegység és a rendőrség is a helyszínre sietett, ám addigra az áldozaton már leugrott a hídról és nem lehetett segíteni rajta. 

Meghalt a nő

A 47 éves nádasladányi asszonyon már csak a halál beállták tudták megállapítani. Egyelőre nem tudni, mi vezetett a tragikus döntéshez, az ismerősök nem tudták, hogy mi gyötörte K. Ildikót.

Nem látszott rajta semmi

„Ildi kedves nő volt, soha nem ártott senkinek, és felszínesen nem is tudtunk arról, hogy mi lehetett a gond. Azonban soha nem lehet tudni, hogy mi játszódik le egy emberben belülről. Megeshet, hogy miközben mosolyog, olyan szörnyű gondok nyomasztják, amikre mi nem is gondolnánk” – mondta az a Borsnak az asszony egyik ismerőse.

„Jobb helyen van”

„Remélem, már békére lelt, és a lelke egy sokkal jobb helyen van. Őszintén sajnálom, ami vele történt” – tette hozzá az ismerős. 

Júniusi tragédia

Június negyedikén, kora hajnalban ugrott a mélybe, a halálba a Szent István Völgyhídról egy 19 éves ajkai fiú. Olyan időpontot választott, amikor az építményen nincs forgalom, az utcalámpák gyenge fényében a direkt az öngyilkosságra készülők miatt elhelyezett térfigyelő kamerák nem sok mindent látnak.

Érettségire készült

Érettségizett, éppen a francia szóbeli vizsgára készült. Egy üzenetet küldött édesanyjának, majd eltűnt. Reggel már csak a híd lábánál megtalált holttestéhez hívhattak rendőrt. Márciusban egy 44 éves budapesti nő ugrott le a völgyhídról. Őt még időben sikerült megmenteni.

85 éve épült

Nyolcvanöt év alatt legalább százhetven követtek el öngyilkosságot a veszprémi völgyhídon. Az adatok azért nem pontosak, mert a világháború idején több olyan eset is előfordult a veszprémi viaduktnál, hogy nem lehetett tisztázni, valóban önként vetette-e le magát a mélybe néhány ember. Az 1937-ben átadott Szent István híd évente átlagosan két áldozatot követel. A fekete korszak huszonöt esztendeje volt, akkor két éven belül tizenhárman vetették magukat a mélybe.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: veszprémi völgyhíd