A rekordhosszú óriásharcsa közel 20 kilogrammal múlta felül az eddigi legnagyobb fogást. A helyi horgászegyesület egyik tagja, Császár Csabának csütörtök este emelte ki a tóból a több mint kétméteres halat.

Több nagy harcsa is él a tóban

A helyi pecások gyakran mesélnek egymásnak arról, hogy a zalalövői Borostyán-tóban több méretes harcsa is úszkál. Császár Csaba az egyike azoknak, akik kitartóan próbálkoztak ezekkel a halakkal – írja a Zaol.

Ráharapott a csalira

Császár Csaba csütörtök este ment ki a Borostyán-tóhoz, amelynek középső részén vágott neki a pecázásnak. Úszós szereléket használt giliszta és nadály csalival, amire rá is kapott az egyik ragadozó. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fél óráig fárasztotta

Az egyedül horgászó férfi fél óráig fárasztotta a harcsát, mire sikerült a víz felszínére húznia. A hatalmas mérete miatt Császár nem is tudta kiemelni a tóból a halat, ezért egy arra járó, ismeretlen fiatal pár ment oda neki segíteni.

Tudta, hogy ez rekord lesz

A horgász azt mondta, hogy már ekkor sejtette, hogy a hal rekordot jelent a számára, ám a mérlegelés minden várakozást felülmúlt: a harcsa 82 kilogrammos volt és 208 centiméter hosszú.

Ez volt az eddigi rekord

Pék Ferenc, a Borostyán Horgász Egyesület elnöke a lap megkeresésére közölte, hogy az eddigi tórekordot egy 55 kilogrammos hal tartotta. A helyi horgászok arról is beszélnek, hogy szinte teljesen biztos, hogy van még ilyen hatalmas hal a zalalövői Borostyán-tóban.

Itt fogta ki a rekordhalat

Legutóbb egy piros halszörnyet fogtak ki

Ahogy arról a Balatonkörnyéke.hju hírportál is beszámolt, egy hatalmas busát sikerült horogra akasztania egy horgásznak Zalavár környékén. A különleges fogás nemcsak azért volt nagy szám, mert a hal 54 kilogrammos volt, hanem azért is, mert piros színe volt.

Óriásbusát fogott

Nem mindennapi halat sikerült kifognia Csejtei Endrének, aki a Kis-Balatonnál, a Zalavár felé tartó út mellett döntött magának rekordot. A férfi ugyanis egy piros, 54 kilós, 135 centiméter hosszú busát fogott ki. A horgász először nem is hitte el, hogy sikerült egy ekkora halat kifognia, azt pedig pláne nem, hogy a zsákmánya egy busa volt, ugyanis ő maga még életében nem fogott busát.

Nem engedték vissza

Mivel a busa invazív halnak számít, vagyis a példányok eleszik a kisebb halak elől az élelmet és nagyon gyorsan szaporodnak, ezért nem szabad visszadobni a vízbe a halakat. Így végül a piros színű busát sem engedték vissza a tóba. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: 207 centis rekordfogás – Forrás: Facebook/Borostyán Horgász Egyesület