Emberölés és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 35 éves férfival szemben, aki 2019 júliusában egy vasból készült zártszelvénnyel ütötte fejbe főnökét Ajkán.

Mindenkinek nekiment aki az útjába került

Az ügy indult, hogy a szigorú főnök felmondott egy férfinek, aki aztán rátámadt a vezetőire Ajkán. Előbb a cégvezetőt, majd a cégvezető helyettesét is bántalmazta, végül a vasrudat egy parkoló autó szélvédőjébe állította. További balatoni bűnügyi hírekért kattintson ide!

Rosszul dolgozott

A vádirat szerint az elkövetővel szemben több kifogás is felmerült a munkahelyén és ezért akarták kirúgni. A cégvezető ezért az irodájába hívta a vádlottat, ahol a felmondás közlésekor a helyettese is jelen volt.

Elszabadult pokol

Miután a férfi meghallotta, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, felugrott a székről és indulatosan közölte főnökével, hogy „Ha engem kirúgsz, akkor itt vér fog folyni!”, majd az iroda ajtaját kicsapva, kifutott az udvarra, és ott fel-alá sétált.

Csak semmi békülés

A sértettek mintegy tíz percen át figyelték a vádlottat, végül a cégvezető, annak reményében, hogy megnyugtathatja, úgy döntött, megpróbál vele beszélni. Az elkövető azonban ellenségesen reagált, és felszólította a két férfit, hogy ne menjenek hozzá közelebb, a raktár fala mellől pedig felkapott egy több mint 5 kilós, 131 centiméter hosszú, vasból készült zártszelvényt, melyet ütésre emelve, megindult a főnöke felé.

A főnök megpróbált védekezni

A sértett „mit csinálsz!” kiáltással próbálta megállítani, ám a vádlottat ez nem tartotta vissza, s azt kiabálva, hogy „most megöllek!”, a zárszelvénnyel a sértett feje irányába sújtott. A férfi elmozdult az ütés elől, és a kezével próbált védekezni, ám a vasrúd így is eltalálta a fejét, melynek következtében az aszfaltra esett és eszméletét vesztette.

Nem sikerült legyűrni a támadót

A vádlott az ütés lendülete miatt átesett a sértetten és maga is az aszfaltra zuhant, a zártszelvényt pedig kiejtette a kezéből. A cégvezető helyettese ekkor próbálta lefogni, ám a férfi kiszabadult a szorításából, és a sértettet többször ököllel arcon ütötte. A férfi a sorozatos ütésektől, melyeknek csak egy részét tudta kivédeni, elesett, a vádlott pedig tovább ütötte. 

Az emberek után az autót is megtámadta 

Miután a bántalmazással felhagyott, a zártszelvényt felkapta a földről, s azt egy hat méterrel arrébb parkoló személygépkocsi szélvédőjébe állította bele, úgy, hogy a vasdarab az utasoldali ülésnél állt meg.

Sérülések

A bántalmazás következtében a cégvezető nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket, míg munkatársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám védekezésük nélkül a bántalmazás mindkettőjük esetében súlyosabb következményekkel is járhatott volna.

Börtön lehet a különös felmondás vége

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek.