Gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt 10 hónap, végrehajtásában 2 év felfüggesztettre ítélte a Nagyatádi Járásbíróság azt a 45 éves ötvöskónyi férfit, akinek a pitbull kutyái rátámadtak két kisgyerekre. Közülük a 13 éves fiú, aki a kerékpárjával próbálta védeni a kishúgát, nagyon súlyos, kb. 20 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett a kutyatámadásban.

Udvarán tartotta a kutyákat

A bíróság tényállása szerint a 45 éves férfi 9 db working pit bulldog fajtájú kutyát tartott az ötvöskónyi házának bekerített udvarán. Ezek az állatok nagyon erősek, és képesek akár 2 méter 15 cm-es magasságot is átugrani, de a férfi kerítése csupán 90 cm magas volt. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatontól délre élt együtt a pitbullokkal

Volt, hogy kiszöktek

Ugyan a kutyák tulajdonosa igyekezett villanypásztor telepítésével akadályozni, hogy az állatok kiszökjenek, de a kerítés magassága miatt a villanydrót nem volt alkalmas arra, hogy a pitbullokat visszatartsa a szökéstől. A masszív állatok többször is meglógtak, ilyenkor a helyi lakosokkal fenyegetően léptek fel.

Ismét kiszöktek

2019. január 15-én, reggel a férfi kutyái közül három ismét kiszökött, amelyek egy Ötvöskónyiban található parkban vicsorogva kezdtek közelíteni egy 13 éves fiú és óvodás kishúga felé. A harci kutyák az óvoda előtti parkban támadtak rá a gyerekekre.

Védte a húgát

A bátor bátyus a kishúgát a háta mögé küldte, ő maga pedig a biciklijével a felé futó kutyák elé állt, amelyek aztán rátámadtak, és őt testszerte harapták, tépték és marcangolták. A három pitbulltól több csontig hatoló harapást szenvedett a fiú, akinek a karjából még a bicepszét is kiharapták. Ezzel neki kb. 20 hét alatt gyógyuló sérüléseket okoztak a kutyák.

Véget vetettek a horrornak

A kutyatámadásnak végül a 45 éves férfi vetett véget, aki a fiút a testével védte, majd biztonságba vitte őt.

A kislánynak nem esett baja

Az eset után a fiút kórházba szállították, akin a támadást követően három műtétet is elvégeztek, és minden második nap elaltatták. Kishúgát szerencsére nem érték el a kutyák, ő megúszta a támadást, de a trauma miatt megfigyelés alatt tartották. A ruháján lévő vér a testvéréé volt – írta az Atadhir.

1 év a büntetés

A Nagyatádi Járásbíróság hivatkozik a büntető törvénykönyv idevonatkozó, aktuális, büntetési rendelkezésére, amely a férfi által elkövetett cselekményt 1 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A bíróság végül a büntetési tétel felső határához közelítő büntetést szabott ki, így a férfit 10 hónap, végrehajtásában 2 év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Fellebbeztek

Az ügynek azonban még nincs vége, ugyanis a kutyák tulajdonosa és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, így a tárgyalás a Kaposvári Törvényszéken folytatódik. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pxhere