A Balatonon tesztelte új, vízi ételszállítási szolgáltatását a mesterséges intelligencián alapuló logisztikai megoldásokat kínáló DoDo. Az ételrendeléseket a partmenti éttermekből környezetbarát módon, zéró emissziós elektrojettel szállították a vitorlások fedélzetére.

Zéró emisszió

A kikötő felkeresése nélkül, akár a Balaton közepén is átvehették ételrendeléseiket azok a vitorlázók, akik kipróbálták a DoDo által tesztüzemben elindított, vízi kiszállítási szolgáltatást. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A leggyorsabb teljesítés 18 percet vett igénybe

„ Évek óta vitorlázom a Balatonon, ezért jól tudom, hogy sokan egy éttermi ebéd kedvéért nem szívesen szakítják meg a vitorlázást. Ebben partnerre leltünk az első elektrojetet kifejlesztő Narke-ban.” – mondta Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője.

Külföldön is lehetséges lehet majd

A DoDo a balatoni tesztüzem tanulságait elemezve dönt az új szolgáltatás széles körű bevezetéséről. A társaság Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is a házhoz szállítási piac fontos szereplője.

Videó a kézbesítésről

Amit a Cyberjetről tudni lehet

A Cyberjet elektromos motorjának teljesítménye 95 lóerő, a jármű végsebessége 55 km/h. A merülése kifejezetten sekély, így nem kavarja fel az iszapot olyan mértékben, mint például a tőkesúllyal rendelkező hajók.

Így hirdetik magukat

A több mint 1200 futárból álló flotta és a saját logisztikai platformunk gondoskodik arról, hogy az áru a megrendelés után azonnal útra keljen örömet szerezni – áll a társaság honlapján.

Tavasszal még étterembezárásról írtunk

A címlapfotó a DoDo videójából való.