Tornádóként söpört végig a koronavírus-járvány és az azzal járó globális válság a vállalkozásokon. A forgalomhiány és a pénzszűke elérte a kedvelt és népszerű balatoni éttermet is, de a dolgozók hosszú ideig állták a sarat, azonban nem sikerült megküzdeniük a nehézségekkel, így a zárás mellett döntöttek.

Érvényben vannak a korlátozások

A járvány harmadik hullámának felerősödése miatt itthon még mindig korlátozások vannak érvényben, és a szigorítások miatt a vállalkozások egyszerűen már nem bírják tovább. Mivel a vendéglátó egységeket már a járvány kezdete óta súlyos korlátozások érintették, ezért a csőd még azokat is elérte, akik jól fel voltak készülve. Ilyen hely volt a Balatonalmádiban található Határ Étterem is, amely a napokban jelentette be, hogy nem bírják tovább. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonalmádi étterem zár be

Nincsenek vendégek

A lezárások és korlátozások miatt az éttermek már hónapok óta nem fogadhatnak vendégeket, legfeljebb csak elvitelre dolgozhatnak. Emiatt több vállalkozás is a padlóra került, és most egy újabb étterem adta fel a harcot – írja a Szeretlekmagyarorszag.hu.

Végleg bezártak

Március 15-én jelentette be a Facebook-oldalán a sokak által kedvelt balatonalmádi Határ Étterem, hogy a végleges zárás mellett döntöttek. A fájdalmas hír közlésén túl egy búcsúlevelet is hagytak a vendégeiknek.

17 éven át üzemeltek

„A mai napon véget ér egy szép hosszú időszak, családi cégünk 2004-ben vásárolta meg az egykori „Határ Csárdát”, melyet 2006 júniusára sikerült teljesen újjáépíteni. Az elmúlt 17 évben több mint 100 munkatársunk volt, sokan hosszú éveken át dolgoztak velünk, kitartó beszállítóink igyekeztek követni igényeinket, jó pár szerelő biztosította munkájával zavartalan működésünket” – írták a bejegyzésben.

Rengeteg rendezvény tartottak

A balatoni étterem nemcsak egy egyszerű vendéglátó hely volt, hanem annál sokkal több, mivel megszámlálhatatlan családi rendezvényt tartottak a vendégeik számára. A vidám összejöveteleken családok szülinapoztak, fiatalok ünnepelték a ballagásukat, buliztak a banketteken és számos eljegyzési vacsorát is lebonyolítottak az étteremben.

Állták a sarat

Az étterem arról is szót ejtett, hogy sokáig küzdöttek a megpróbáltatásokkal, a korlátozásokkal. Visszafizették a hitelüket, harcoltak a gazdasági válság ellen, szenvedtek a munkaerőhiány miatt, megpróbálták felvenni a kesztyűt a koronavírussal szemben, de végül nem jártak sikerrel, az étterem csődbe ment.

Hálásak

A balatonalmádi Határ Étterem mindenkinek nagyon hálás, aki velük volt, köszönik a sok biztatást és a pozitív visszajelzést. „Sokat kaptunk a helytől, sokat tanultunk, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk! Most fájó szívvel búcsúzunk, hiányozni fogsz „HATÁR ÉTTEREM”!” – írták búcsúzóul. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a teljes bejegyzés

Kiemelt kép: Határ Étterem – Forrás: Facebook