Idén sajnos elmarad a koronavírus-járvány miatt a soproni VOLT és a zamárdi Balaton Sound, azonban a fesztiválozóknak még mindig van remény, hiszen bőven kínál programot a balatoni fesztiválsorozat. Mint kiderült, több szervező is éppen azzal foglalkozik, hogyan tudná megoldani a járvány ideje alatt a bulizást.

Optimisták Keszthelyen

Osvald Bálint a KeszthelyFest főszervezője arról nyilatkozott, hogy épp egy A, B és C terv kidolgozásával foglalkozik, hogy mindenképp meg tudják tartani a fesztivált Keszthely belvárosában. „Optimistán tervezünk, lesz KeszthelyFest július 2-4. között –mondta a Likebalaton.hu-nak Osvald Bálint.

Keszthelyen rendeznének fesztivált

Öt színpaddal készülnek

Osvald arról beszélt, hogy minden járványügyi szabálynak meg kell felelniük, de azon vannak, hogy öt színpaddal is tudják várni a látogatókat. Szerinte ki kell találni azt is, mi lesz akkor, ha létszámkorlátozást vezetnek be, nagy valószínűséggel júliusban már nem lesz akadálya az 1000 fő alatti rendezvények megtartásának. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fonyódon is fesztiváloznának

Csak hazai fellépőkkel készül a Retro Balaton Fesztivál júliusban és a RockBalaton augusztusban, ami azért fontos, mert a Sound esetében többek között azért is halasztottak, mert náluk sok a külföldi előadó, akik miatt nehéz bármit is szervezni. „Egy izgalmas Best of Hungary programmal készülünk. Nagyon bízunk az újranyitásban, és mindenki figyelmét felhívom az oltás fontosságára, hiszen ez az egyik zöld út lehet a fesztiválokhoz” – magyarázta Posza Róbert, a fesztiválok főszervezője.

Ez a helyzet Balatonbogláron

Csakugyan a fesztivál megtartására készülnek Balatonbogláron a Babel Camp szervezői is, akik bíznak benne, hogy megtarthatják az eseményüket. Nagy Géza, a Babel Camp ügyvezetője azt mondta, előkészítették a rendezvényt, és azt tervezik, hogy megtartják a fesztivált 2021. július 18-25. között.

Türelmesen várnak a nyitással

Nagy Géza arról is beszélt, hogy a stábbal folyamatosan figyelik a járványügyi helyzetet, és azt, hogy mikortól lesz lehetőségük a nyitásra vagy a vendéglátó egységek megnyitására. Hozzátette, hogy a balatonboglári Babel Camp akár most is kinyithatna, mert már áprilisi programokkal is készültek, azonban erre a vírushelyzet miatt még nem kerülhet sor, a szervezők türelmesen várnak.

Strand Fesztivál Zamárdiban és a kérdéses B my Lake

Fülöp Zoltán, a Strand Fesztivál és a B my Lake fesztivál főszervezője elmondta, hogy még zajlanak egyeztetések az augusztus 17-21. között megrendezésre kerülő fesztiválok helyszíneivel kapcsolatban. Annyi már biztos, hogy a Strand Fesztivált Zamárdi fogadná be, viszont a B my Lake sorsa kérdéses, utóbbi fesztiválnak új helyszínt keresnek. „Ha lesz létszámkorlátozás, vagy bármilyen előírás, akkor megpróbálunk azokhoz is igazodni” – mondta Fülöp Zoltán, aki hozzátette, hogy a B my Lake lehetséges helyszínéről egyelőre nem szeretne nyilatkozni.

Zorall Tábor Feszivál Alsóörsön

 Hangyássy László, az esemény főszervezője azt mondta, ha zöld lámpát kapnak, akkor úgy készülnek, hogy megrendezik a Zorall Tábort. Ők is optimisták, de persze csak augusztusban fog kiderülni, mit is valósíthatnak meg a terveikből.

VeszprémFest Veszprémben

A szervezők a VeszprémFest-et július 14-18. közöttre tervezik. Bizakodóak, hogy ez sikerülhet, mivel a program már készen van, de természetesen kivárják, milyen feltételekkel valósulhat meg a rendezvény. A csapat nagyon reméli, hogy 2021-ben nagyszerű zenei előadókkal találkozhatnak a vendégek Veszprémben. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay