A Siófoki Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki dühében vascsővel olyan súlyosan ütlegelte kutyáját, hogy az állat elpusztult.

Kikötött kutya

A vád szerint a vádlott úgy tartotta az udvaron kikötve német juhász keverék kutyáját, hogy az állat közelébe tudtak menni a szintén az udvarra engedett baromfiak.

Elkapott egy tyúkot

2020 augusztusában az eb megfogott egy hozzá tévedt tyúkot. Ekkor az indulatos férfi egy 68 cm-es vascsövet vett magához, majd „Megdöglesz!” felkiáltással nagy erővel ütni kezdte a kutyát.

Az állat elpusztult

A vádlott ütéseinek erejétől az eb koponyája és nyakcsigolyái eltörtek úgy, hogy az elpusztult.

Elásta a kutyát

A vádlott a kutya tetemét a ház kertjében elásta (kép), azonban a siófoki rendőrök bejelentés alapján még aznap megtalálták az elhullott állatot.

Felfüggesztett börtön

Az ügyészség vádiratával egyezően a Siófoki Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével – a férfit 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, amely büntetés végrehajtását 2 évre felfüggesztette, továbbá a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A döntést az ügyészség tudomásul vette.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!

Légpuskával lőtt le egy kutyát

Állatkínzás miatt indult eljárás egy mohácsi férfi ellen, aki légpuskával lelőtt egy kutyát. A 66 éves mohácsi férfi – aki kihallgatásán beismerte tettét – azt mondta, csak rá akart ijeszteni az állatra, mert az többször átszökött az udvarára.

Kiskutyát ütlegelt

Bántalmazta kölyökkutyáját, majd az állatot egy szemetes konténerbe dobta egy komlói férfi. A 69 éves gyanúsítottat a múlt héten fogták el, kihallgatásakor elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az állatnak fej- és szemsérülést okozó férfi tettét azzal indokolta, hogy – annak viselkedése miatt – nagyon mérges lett a kutyára.

Kikérik az emberek véleményét

Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják az emberek véleményét – mondta Nagy István agrárminiszter a NOÉ Állatotthonban. Főleg a jogszabályi környezet felülvizsgálatával kapcsolatban várják a véleményeket a nem megfelelő állattartással szembeni fellépésről, az állatkínzás büntetéséről.

A címlapkép a helyszíni szemlén készült, az ügyészség felvétele.