Több mint két kiló amfetamin volt a 28 éves balatonfüredi férfinál, aki anonimitásba burkolózva rendelt kábítószert a darknetről. A drogkereskedőn egy akció keretén belül Balatonfüreden ütöttek rajta.

Drog az online térben

A készenléti rendőrök 2021 januárja óta külföldi partnerekkel együttműködve dolgoznak azon, hogy visszaszorítsák az interneten zajló illegális kábítószer-kereskedelmet. A nyomozások során mind a megyei, mind az országos egységek több darknetes drogkereskedővel szemben is sikerrel léptek fel. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonfüreden akcióztak

Füredi férfi ellen nyomoztak

Az összehangolt munka részeként a készenléti rendőrség győri osztálya március 5-én a 28 éves, balatonfüredi B. Balázs miatt nyomozást rendelt el. Kiderítették ugyanis, hogy a férfi 2020 novembere óta háromszor is rendelt Németországból jelentős mennyiségű kábítószert, amit bitcoin kriptovalutával fizetett ki.

Lekapcsolták

Hazai és külföldi postai szolgáltatókkal együttműködve a nyomozók beazonosították az utolsó szállítmányt, így ezt követően már csak el kellett fogniuk a férfit. Szervezett akció keretében március 16-án, a délutáni órákban Balatonfüreden rajtaütöttek a drogkereskedőn.

Rengeteg drog volt nála

Fotó: Police.hu

Sok kábítószer volt nála

A balatonfüredi férfi nem feltehetően nem csak magának vásárolt be a kábítószerből, mivel a rendőrök 2,1 kilogramm amfetamint találtak a lakásán. Ennek a feketepiaci értéke több mint 6 millió forint volt.

Hatalmas zsák drogot foglaltak le

Fotó: Police.hu

Letartóztatnák

Miután a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a balatonfüredi férfit, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk az elfogást

Kiemelt kép: Rajtaütés – Forrás: Police.hu