Két nyaralóba is betört az a siófoki férfi, akit a napokban ítéltek el. Az egyik házba be is költözött, majd amit tudott, eladott onnan. Egy számla buktatta le az elkövetőt.

Betört a siófoki nyaralóba

A korábban már többször is büntetett 47 éves férfi márciusban befeszítette az egyik siófoki üdülő ajtaját, majd néhány napig az ingatlanban lakott, miközben az ott található gázpalackok felhasználásával fűtött. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szomszédba is betört

Amikor a kifogyott a gázból, akkor betört a szomszédos nyaralóba is, ahonnan gázpalackot, valamint egy olajradiátort vitt át ideiglenes szállására.

Biciklit lopott

A férfi később oly módon akart pénzhez jutni, hogy az egyik nyaralóból két kerékpárt is eltulajdonított, majd az egyiket eladta.

Számla buktatta le a betörőt

Miután a tulajdonosok észlelték a betöréseket, a siófoki nyomozók rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit úgy tudtak beazonosítani, hogy ez elkövető egy vásárlásról kiállított blokkot is hátrahagyott, mely alapján a rendőrök felkeresték üzletet, és a biztonsági kamera felvételek megtekintése alapján kiszűrték, hogy a blokkon szereplő időpontban ki vásárolt ott, amivel egyúttal kiderült az is, hogy ki költözött be hívatlanul a nyaralóba.

Felfüggesztettet kapott

Az őrizetbe vétel után az letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A bíróság másfél év börtönre ítélte a férfit, de büntetés végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Vége lett a bulinak

Nemrég írtunk arról, hogy a legénybúcsút tartó társaság tagjai tavaly augusztusban az egyik siófoki szórakozóhelyen keveredtek szóváltásba egy másik csapattal, ezért a biztonsági őrként dolgozó 54, 25 és 21 éves elkövetők őket a nyakuknál fogva, fojtófogást alkalmazva elvezették a sétányt határoló kordon felé. Eközben az egyiküket a legidősebb biztonsági őr többször is megütötte. 

Összeverekedtek

Ezután a biztonsági őrök úgy meglökték az egyik férfit a kordonnál, hogy a földre esett, majd ugyanezt a férfit az egyik biztonsági őr le is fejelte, amiért szóvá tette a helyszínre érkező társaival az eltúlzottan agresszív fellépését. 

Eszméletét vesztette

A balhé odáig fokozódott, hogy a legfiatalabb biztonsági őr az összetömörült legénybúcsús társaságot meglökte, és emiatt nagy dulakodás alakult ki. Ennek során az egyik férfit úgy meglökték és megütötték, hogy a földre esett és eszméletét vesztette.

Riasztották a mentőket

Ezt követően a helyszínre érkező járőrök elfogták a biztonsági őröket, míg a földön fekvő, eszméletlen férfihez mentőt hívtak. A sérült a verekedés során nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket és agyrázkódást szenvedett.

Börtönt indítványoztak

A Siófoki Járási Ügyészség a legidősebb, büntetett előéletű biztonsági őrrel szemben végrehajtandó, míg két fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Siófoki Járásbíróság felé. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebbe a nyaralóba tört be a férfi – Forrás: ugyeszseg.hu