Egy darázscsípés miatt riasztották a mentőhelikoptert a balatonfenyvesi strandra vasárnap délben. Az életmentők egy nyaralóban ebédelő családnak jelezték, hogy az udvarukon szeretnének leszállni. A család azonnal szabaddá tette a területet.

Mentőhelikoptert riasztottak

Vasárnap dél körül a balatonfenyvesi szabadstrandra kérték a Légimentők segítségét egy rosszulléthez. A hely adottságai és a sok fürdőző miatt a strand területe nem volt alkalmas a leszállásra, de közvetlenül a helyszín mellett lévő nyaraló udvarát a balatonfüredi helikopter személyzete megfelelőnek találta a landoláshoz. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nyaraló udvarán akartak leszállni

Az udvarban viszont két autó parkolt, melynek tulajdonosai – a nyaraló lakói – is érdeklődve figyelték a helikopter érkezését. Ekkor a Medikopter személyzete az udvar fölé bizonságos magasságba ereszkedve, karjelzések segítségével kérte a jelenlévőket, ha lehetséges, álljanak ki az autókkal az adott területről.

Leszállt az udvaron

A nyaralóban tartózkodók azonnal, készségesen meg is tettek, így a helikopter leszállhatott és azonnal meg tudta kezdeni a beteg ellátását.

A pilóták arcát is látták

Kőszegi Judit Bernadett, a nyaraló tulajdonosa az eset után azt mondta, a helikopter percekig körözött, és már annyira alacsonyan szállt, hogy a pilóták arcát is jól látta. Azonnal jeleztek is egymásnak, hogy az udvaron csinálnak helyet a gép leszállásához. A kertben elköltött ebédet azonnal félbehagyta a család, hogy segítsenek a pakolásban.

Mindig figyelni kell a személyzet utasításait

„Köszönet és hála a nyaraló lakóinak a gyorsan és megfelelő módon végrehajtott segítségért, valamint külön köszönet, hogy a személyzet hidratálásáról is gondoskodtak! Kérjük, a mentőhelikopterek érkezésekor és távozásakor mindig figyeljétek a személyzet jelzéseit, és kövessétek az utasításokat! Köszönjük!” – írja Facebook oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

Darázscsípés miatt érkeztek

„Körülbelül húsz percig tartott a beteg ellátása. Azt nem is tudom, hogy a beteg hogyan került ide. Mint kiderült, a szabadstrandon voltak, és a sörével együtt egy méhet vagy darazsat is megivott. Mivel pár évvel ezelőtt volt ennek az idős úrnak hiperreakciója volt egy csípéstől, most azonnal hívták a mentőket” – mondta Kőszegi Judit a likebalaton.hu-nak.

Kocsival érkezett a beteg

„Majd amikor látták a köröző mentőhelikoptert, kocsiba ültek, és idejöttek ők is. Most szerencsére nem történt semmi komoly reakció, nem dagadt be a férfi torka, de a mentősök nagyon jól kezelték a helyzetet” – mondta nyaraló tulajdonosa. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Magyar Légimentő Nonprofit Kft.