Vasárnap délután a Kaposvárhoz közeli Karádi-tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi. A mocsaras területen beragadt az iszapba, súlyos fagyási sérüléseket szenvedett, a légimentők bravúros akcióval emelték ki az ingoványból. Az esetről készült videót a cikkünk végén nézheted meg.

Elsüllyedt az iszapban

A Balaton déli partján, a Somogy megyei Karád község közelében egy mocsaras ingoványos területen, az úgynevezett Karádi-tóban vasárnap délután elsüllyedt az iszapban egy férfi. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Jéghideg sár

A bajba jutott ember a jéghideg iszapba ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni.

Nem tudta, hol van

Tárcsázta a 112-es számot, ahol a rutinos mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, azonban a beteg nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét.

Keresés az ingoványban

Mivel nem tudták, hogy pontosan hová is kell menni, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit a település külterületén lévő ingoványban.

Nem tették le teljesen a gépet

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A pilóta nem tette le teljesen a gépet, a sérült a mentőorvos segítségével tudott bemászni a helikopterbe, partra szállították és megkezdték az ellátását. 

Fagyási sérülések

A bajba jutott férfi ugyan megúszta a mocsaras kalandot, azonban súlyos fagyási sérülésekkel, került kórházba. Nagy szerencséje volt, ha a mobilja nincs kéznél, biztosan nem éli túl a fagyos mocsarat. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Itt a mentésről készült videó

Itt van Karád

Kiemelt kép: illusztráció