Horrorbalesetet szenvedett a hétvégén a cseh motokrossz-bajnokság első futamában a tízszeres magyar bajnok Szvoboda Bence, hétfőn a csapata rossz híreket közölt a sportoló szurkolóival.

Súlyosan megsérült

Súlyos balesetet szenvedett az egyik legjobb magyar motokrossz-versenyző, Szvoboda Bence. A vasárnapi cseh bajnoki verseny első futamában a kaposvári sportoló elesett, és a mögötte érkező versenyző áthajtott rajta – számolt be erről lapunk. A Fontoshír.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőhelikopter ment érte

A történtek után mentőhelikopter ment érte, súlyos sérülésekkel, kritikus állapotban szállították a prágai kórházába, ahol a legjobb orvosi ellátásban részesült. Szvoboda Bence információink szerint súlyos koponyasérüléseket szenvedett, az orvosok az életéért küzdenek.

Bíztak a legjobbakban

„Szvoboda Bence kritikus állapotban van, de részleteket még nem tudunk a nyilvánosággal megosztani. Bízunk a legjobbakban” – ezek voltak az első információk a klasszis versenyző csapata, a HTS Team közösségi oldalán.

Imádkoznak érte

A sportoló életéért sokan imádkoznak azóta is, és nagy számban kívántak neki jobbulást, mielőbbi felépülést az internetes közösségi oldalakon. „Bence, sokszor voltál már lent, de meg is mutattad, hogy fel tudsz állni!” – írta egyikük. „Mint sportoló, ember példa értékű vagy. Meg kell csinálnod, és meg is tudod” – tette hozzá egy másik ismerős.

Megjósolhatatlan, meddig bír még küzdeni

Hétfőn aztán a csapata, a HTS Team azt írta a Facebookon: Bence „agyi funkciói nem működnek. A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani.”

Sajnos nincs esély

A bejegyzés alá kedden szívszaggató kommentet tett közzé a HTS. „Sajnos Bencének nincs esélye megnyerni ezt a csatát, de halottnak nem tekinthető addig, amíg a szíve ver, így a halálhírét sem jelenthetjük be. Tisztában kell lennünk az elfogadhatatlannal, hogy ő már nem fog közénk visszatérni.” Majd ismét tolmácsolták a kérésüket, hogy kegyeleti okokból csak akkor tegyék közzé a sportoló halálhírét, ha megtörtént a hivatalos bejelentés.

Kiemelkedő eredmények

Szvoboda Bencét napjaink egyik legjobbjaként tartják számon a sportágában. A 31 esztendős, marcali születésű sportoló tízszeres magyar bajnok, kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző és Európa-bajnoki dobogós motokrossz-versenyző. Balatonberényben nőtt fel és Kaposváron él.

Súlyos sérüléssel műtötték

Néhány évvel ezelőtt egy korábbi csuklósérülésén korrekciós műtétet kellett végrehajtani. A jobb csuklójában elhalt a sajkacsont egy évekkel korábbi csuklótörés szövődményeként, mely egyre nagyobb fájdalmat okozott neki motorozás közben. Az országban elsőként ültettek be műanyag csontpótlékot egy 6 órás műtét során, melyet hosszú rehabilitációs időszak követett – írta róla a Wikipédia. A Fontoshír.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szvoboda Bence – fotó: illusztráció