Egy személyautó motortere égett az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, az 57-es kilométernél, Székesfehérvár térségében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat. Az egység visszahűti a felforrósodott alkatrészeket – írja a katasztrófavédelem.

A kora reggeli órákban

A tűz a reggeli órákban keletkezett, legalábbis 8 óra után pár perccel számolt be róla a katasztrófavédelem honlapja. Hasonló eset történt tegnap is. Egy személyautó motortere égett Csömörön, a Határ úton. A tűz az utastérre is átterjedt. 

Az M35-ösön is is oltani kellett

Kigyulladt egy kamion kereke szerdán az M35-ös autópályán a Derecske közelében. A tűz oltását a sofőr megkezdte egy porral oltó készülék segítségével. A helyszínre érkező a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók fejezték be a munkát.

Még szerencse, hogy csak az udvaron állt

Kigyulladt egy használaton kívüli autóbusz Tiszabőn, a Búzakalász úton. A tűz egy épület tetőszerkezetébe is belekapott. A helyszínre a szolnoki hivatásos, valamint a törökszentmiklósi és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.

Kigyulladt egy salgótarjáni MÉH-telep is két nappal ezelőtt

Salgótarján, 2021. július 4. Tűzoltó egy kigyulladt salgótarjáni MÉH-telep oltásán 2021. július 4-én. MTI/Komka Péter

A földeken is gyakoriak a tűzesetek

Idén nyáron eddig 22 gabonatáblán, 30 tarlón keletkezett tűz és 19 alkalommal égő kazlakat kellett oltaniuk a tűzoltóknak. A leégett mezőgazdasági terület 210 hektár. A kigyulladt mezőgazdasági gépek száma majdnem ugyanannyi, mint tavaly ilyenkor, eddig 21 gép kapott lángra.

Így tartsd karban a traktorodat

A szakemberek tanácsa szerint a mezőgazdasági munkagépek forgó, súrlódó alkatrészeit pontosan kell beállítani, ezeket rendszeresen kell olajozni, zsírozni, a betakarítást és a termények szállítását végző munkagépekre, járművekre is kell tűzoltókészülék, a munkagépek elektromos vezetékeinek szigetelését, rögzítettségét, az akkumulátor szigetelését érdemes használat előtt ellenőrizni, akárcsak a kipufogórendszert és az üzemanyagellátó- és olajtovábbító rendszereket.

A mélygarázstűz fura következménye

Több autó kigyulladt egy balatonfüredi hotel mélygarázsában június végén. A Széchenyi István utcai szálló mélygarázsában két autó teljesen, további kettő pedig részben égett. Az eset után kitiltották az elektromos meghajtású autókat a szálloda zárt garázsából holott állítólag nem ilyen autó okozta a tüzet.

A vasút is komoly gondban van

Dunakeszin a vasúti pálya melletti növényzet gyulladt ki már nem először. A tűzoltók szerint a fékező vonatok kerekeiből kicsapó szikrák okozhatják a tüzeket. Egy helyi lap, a Dunakeszi Post több hasonló esetet ismertetett már.