Befejeződtek a felújítások Badacsonytomajon, ahol a badacsonyi városrészi központban megújult Tourinform iroda várja az ide látogatókat. Az iroda május elejétől már újra fogadja a turistákat.

Támogatásból újult meg

A badacsonytomaji iroda felújítását a Magyar Turisztikai Ügynökség 20 millió forintos pályázati támogatással segítette, az avatási ünnepségen pedig Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a járvány miatti hosszú zárások miatt az idei szezonban biztosan sokan fognak utazni belföldön – írja a balatontelevizio.hu.

Fontos évek elébe néznek

A turizmus szereplői a koronavírus-járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek, ezért az elkövetkező hónapok, illetve évek meghatározóak lesznek a számukra, mind szemléletben, mind más tekintetben is. Badacsony és a közelében lévő települések egyébként az utóbbi időben rengeteget fejlődtek, és az is jól látható, hogy a balatoni város előtt még számos fejlesztés van kilátásban. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megújult az egész térség

Krisztin N. László polgármester megköszönte az irodával kapcsolatos felújítási munkákat az iroda munkatársainak, míg Borbélyné Galambos Gabriella, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnökségi tagja azt mondta, az iroda megújulása nemcsak Badacsonynak nagy siker, hanem a környező településeknek is. Szerinte az információs pont felújításával az egész mikrorégió turizmusa megújulhat és fellendülhet.

Több tízezer látogató

Tasner Mónika, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület TDM munkaszervezetének vezetője kiemelte, hogy az a fejlődés, ami az utóbbi 25 évben zajlott le, ott észrevehető igazán, hogy a látogatószám a nyitás kezdetén még csak 5 ezer fő volt, azonban ez a szám 2020-ra már elérte a 60 ezer főt.

Top 10-es hely

A badacsonytomaji iroda már a kezdetekkor is a Balaton térségének egyik legfelkapottabb irodái közé tartozott, országos viszonylatban mindig is benne volt a top 10-ben, tavaly az ötödik helyen végzett. A felújításoknak köszönhetően az iroda várhatóan még több látogatót vonz majd a Tapolcai-medence környékére.

Sokan látogatnak el Badacsonyba

Imádják a turisták

A Badacsony mindig is a Balaton egyik legnépszerűbb turistaparadicsoma volt, évente kétmillió vendég látogat el a gyönyörű településre. A sok érdeklődő miatt tehát indokolt volt az iroda felújítása.

Ez is érdekelhet

Átvágták a szalagot

Az avató ünnepségen a több mint ötven éve szobakiadással foglalkozó Kozári Ferencné vágta át a nemzeti színű szalagot. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Badacsony – Forrás: BudaPestkörnyéke