Január 5-e óta a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is folyamatosan zajlik a vakcináztatás az oltóponton. Eddig mintegy 30 ezer oltóanyagot adtak be az intézményben, és a páciensek közül már 10 ezren a második dózisukat is megkapták.

Ez a helyzet a kórházban

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos ellátogatott a Zala megyei kórházba, hogy köszöntse a kórházban működő oltóponton dolgozó egészségügyiseket, valamint tájékozódjon a vakcinák beadásának a menetéről. Látogatása során elmondta, hogy a járvány harmadik hullámának az idején hatalmas teher alá kerültek az egészségügyi dolgozók, mivel nagyon sokan kerültek kórházba koronavírus-fertőzéssel – írja a Zaol.hu.

Kórházban járt a képviselő

Sok a beteg

„Elsősorban az idősek vannak veszélyben, de egyre több a fiatalabb beteg és az elhunyt is. A járvány megfékezése és az egészségügy tehermentesítése érdekében most különösen fontos az óvintézkedések betartása. A szigorúbb korlátozások célja is az, hogy megfékezzük a járványt és csökkentsük a kórházakra nehezedő nyomást” – magyarázta Vigh László. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zajlik az oltási program

A képviselő arról is beszélt, hogy az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, a kormányzati oldalon pedig már 3,2 millióan regisztráltak, és közülük 1,6 millióan 60 év felettiek. Mint mondta, a vakcina jelentheti az egyetlen biztos védelmet a covid-fertőzéstől.

Levél az időseknek

Vigh László arra is felhívta a figyelmet, hogy az országos tiszti főorvos levelet ír azoknak az időseknek, akik még nem regisztráltak, hogy fontolják meg az oltás lehetőségét. A vakcina önkéntes és ingyenes, és jelen állás szerint, csak az oltóanyag védhet meg minket a koronavírustól.

Folyamatosan oltanak

A Zala megyei kórház oltópontja január 5. óta folyamatosan működik. Az intézményben 30 ezer vakcinát már beadtak, és már meghaladja a 11.700-at az az oltásszám, melyet az intézmény oltópontjain, valamint az idősotthonokba kiszállva teljesítettek. Ezenfelül 18.300 vakcinát biztosítottak a Zala megyei társkórházak rendelkezésére, a körzetükben élő lakosok immunizálására.

Ez volt a rekord

A Szent Rafael Kórház három épületében a 11 oltócsoport több mint 1.260 főt oltott be egy nap alatt, és ez eddig a rekord az intézményben. Az oltás rendben és zavartalanul zajlik, sőt még a páciensek is sokkal fegyelmezettebbek, így nagyobb torlódások sem alakulnak ki a kórházban.

Kiképezték a dolgozókat

Ahhoz, hogy a tömeges oltásokhoz megfelelő személyzet álljon rendelkezésre, a kórház több mint száz egészségügyi dolgozót és 200 oltóorvost képzett ki. Jelenleg a Pfizer- BioNTech, Moderna, Szputnyik és AstraZeneca vakcinájával oltanak az intézményben az aktuális oltási terv szerint.

Hatalmas tisztelet

Vigh László nem győzte hangsúlyozni, hogy a koronavírus elleni védekezésben résztvevő egészségügyi dolgozók, orvosok, tudósok, kutatók, rendvédelmi dolgozók és a fertőzésveszély ellenére mindennap munkába járó dolgozók megérdemlik a tiszteletet, mivel fáradhatatlanul küzdenek és helyt állnak ebben a nehéz időszakban. A képviselő hangsúlyozta, hogy az ő munkájukat nem lehet eléggé meghálálni, köszöni, hogy ilyen fantasztikus emberek vették fel a harcot a koronavírussal szemben. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zala Megyei Szent Rafael Kórház – Forrás: Facebook