Ragadozó támadott meg egy tyúkjait védelmező asszonyt a Somogy megyei Lakócsán. Ugyan az aranysakált sikerült egy léccel elkergetni, azonban az állat másnap visszatért többedmagával.

Zajt csaptak a tyúkok

Kora délután a baromfiak nagy zajt csaptak a hátsó elkerített udvarban. Ezt hallotta meg Lénártné Balogh Ágnes, aki először héjára gyanakodott, ám mint kiderült, nem egy madár zavarta meg a szárnyasokat – számolt be a Sonline.

Rátámadt a nőre

„Ahogy beléptem az udvarra, láttam, hogy az állat, amit én aranysakálnak azonosítottam, rajta volt a kakason, és azzal a lendülettel nekem ugrott, elkapta és szétszakította a nadrágom szárát” – elevenítette fel a történteket a fiatalasszony. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikerült elüldöznie

„Egy a kezem ügyébe eső lécet kaptam fel, azzal ütöttem, szét is törtem rajta. Ekkor elmenekült, a 180 centi magas kerítést simán átugrotta. Akkor láttam, hogy két sakál vagy róka van még az udvaromban” – mesélte a nő.

Tízen tértek vissza

A ragadozókat azonban nem sikerült végleg elkergetni: másnap visszatértek a lakócsai udvarra, és még egy tenyésztyúkot is elvittek, hiába zajongott a 30 éves nő a teraszon. Az asszony állítása szerint legalább tíz ragadozó volt az udvarán. A vadőr azóta kirakott oda egy élvefogó csapdát, de az nem oldotta meg a helyzetet.

Gaz lehet a probléma

Mivel lakott területen belül nem szabad lőni, ezért a vadászok nem sok mindent tehetnek a rejtélyes sakálügyben. A szomszédos telken mindent benőtt a gaz, de az ott élő holland család kijelentette, hogy a természetet szeretik, és nem hajlandóak kiirtani a gyomokat, pedig korábban a jegyző is felkereste őket emiatt. Az aranysakálok vonyítása a gazból hallatszik.

A gyerekek már nem játszhatnak az udvaron

Lénártné Balogh Ágnes egy négyéves kislányt és egy kétéves kisfiút nevel, azonban nem meri őket kiengedni az udvarra játszani, teljesen érthető okok miatt. Több helyről is hallotta már, hogy a sakálok bejárnak a faluba: a hátsó csatornarész és kukoricaföld felől érkezhetnek, a másik oldalon pedig kerítés sincs, és ott az erdő.

Nem hittek neki a vadászok

„Kitettem az esetet a Facebookra, erre megtaláltak vadászok azzal, hogy én ezt csak képzeltem. A tyúk azonban nem szedi szét rajtam a nadrágot!” – mondta a fiatal édesanya.

A polgármester is hallott a sakálokról

„Egyre jobban elszaporodtak a sakálok mifelénk!” – reagált a hírre Csonka József, a falu polgármestere. Szerinte a sakálok leginkább akkor jönnek be a településükre, amikor éhesek.

Már intézkedtek az ügyben

„Engem is értesített a hölgy, hogy megtámadták. Ezután a rendőrség és a hivatásos vadász is kijött a házhoz. Terepszemlét tartunk, és felvesszük a kapcsolatot a vadásztársasággal. A csatorna környékét kitisztítjuk, a hátsó árokpartra kiküldtem a közmunkásainkat kaszálni” – mondta végül a falu polgármestere. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay