A megengedett 100 km/h óra helyett 177-tel ment egy autós a balatoni településeket elkerülő 710-es utón. A rendőrök meg akarták állítani, mire a gázra lépett. A vége 245 km/h lett.

Az elkerülő úton száguldott

A veszprémi rendőrök a 710-es számú főúton haladva érzékelték, hogy egy velük szemben szabályosan közlekedő autót egy másik 177-tel előz meg. Ez jóval több volt, mint a megengedett 100 km/h.

A végén már Forma 1-es sebességgel ment

A járőrök a megkülönböztető jelzések mellett megfordultak, a gyorshajtó után indultak, ám mire utolérték a sofőr már 245 km/h-s sebességgel száguldott ott, ahol a járművek biztonságos közlekedését csupán kétszer egy sávos út szolgálja.

Minden szabályt megszegett

A megállítás előtti pillanatokban a gyorshajtó egy útkereszteződésben tovább akart menekülni. Lényegében mindent szabályt megszegett, nem állt meg a táblánál, átlépte a záróvonalat, ráhajtott a forgalom elől elzárt területre is.

Ez bizony 300 ezer forint

A rendőrök mégis megállították az autót, és annak 40 éves érdi vezetőjét a gyorshajtás miatt 300 000 forint közigazgatási bírsággal és 8 előéleti ponttal, a szabálytalan előzés miatt 10 000 forint helyszíni bírsággal és 6 előéleti ponttal sújtották. 

Végül is logikus indokot mondott

Az esztelen rohanás indokaként a sofőr csupán annyit mondott a rendőröknek, hogy sietett.

Videón az üldözés

Csökkent a balesetek száma, de a gyorshajtók a legfőbb bűnösök

A baleseti okokat tekintve nincs változás – mondta, de figyelemre méltónak nevezte, hogy a balesetek 75 százaléka gyorshajtás, az elsőbbségi vagy a kanyarodási szabályok megszegése miatt történt.

Dohányboltba vágodott egy 15 éves fiatal Budapesten

A rendőrök elől menekült az a 15 éves fiatalember, aki egy dohányboltba csapódott, összetört gépkocsijá Budapesten. A kijárási tilalom idején a rendőrök ellenőrizni akarátk, de nem állt meg, nagy sebességgel tovább haladt, ezért a rendőrök utána indultak. Ekkor történt a baleset, a fiatal fiú és utasa, egy lány könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Fotó a balesetről

MTI/Mihádák Zoltán

További rendőrségi hírekért a Balaton partjáról kattintson ide!