Két autó teljesen, további kettő pedig részben kiégett egy szálló mélygarázsában Balatonfüreden, a Széchenyi István utcában. A tűzoltók óriási erőkkel vonultak a helyszínre, szerencsére megfékezték a lángokat a füredi mélygarázsban.

Szállodában volt a tűz

A város önkormányzati tűzoltói mellett a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. Az egységek kiürítették a mélygarázs melletti két apartmanházat, amelyeket negyvenhárom ember hagyott el ideiglenesen. További tűzesetek a Balatonál ide kattintva!

Oltják a lángokat a mélygarázsban

Forrás: Katasztrófavédelem

Jól dolgoztak a tűzoltók

A tűzoltók már eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatokat végzik – jelentette a katasztrófavédelem. A Széchenyi utca Balatonfüreden lényegében a Tihany felőli szállodasor.

Ennek a szállodának a mélygarázsában volt a tűz

Forrás: Katasztrófavédelem

Budapesten is felcsaptak a lángok

Kigyulladt egy lakatlan ház a III. kerületben. Egy kétszáz négyzetméteres, faszerkezetű lakatlan ház fele része ég a III. kerületi Mély utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltják a lángokat, amelyeket már körülhatároltak – írták reggel fél 7-kor.

Halálos tűzesetek a múlt héten

Meghalt egy középkorú nő Budapesten a VI. kerületben egy Szív utcai társasház kigyulladt lakásában. A tűz a társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett; egy szekrény, a parketta, valamint a bejárati ajtó kapott lángra. Szintén a múlt héten Kigyulladt egy kétszintes családi ház a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Mátészalkán hétfő este. A tűzoltók egy embert kimentettek, egy embert holtan találtak.

Ez is a hétvégén történt a Balatonnál

Mire számítson, ha a Balatonnál nyaral?

A Balatonnál gyenge légmozgás várható, de alapvetően napos, strandidőre számíthatunk, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-33 fok körül várható, estére pedig 25-26 fok köré hűl le a levegő. A víz Siófoknál 26-27 fokos.

Cikkünket frissítjük!

Kiemelt kép: Kiégett autó a füredi mélygarázsban – Forrás: Katasztrófavédelem