Nem lép többé színpadra Haumann Péter. A Kossuth-díjas színész Budapestről a Balatonra költözött. Paloznakon él feleségével, aki gyakran visszaküldené férjét a színházba.

Nem tér vissza a színpadra

Nem akar visszatérni a színpadra és ezért nem is fáj a szíve – többek közt erről beszélt Haumann Péter az ATV Húzós című műsorban. A színész azt mondta, hogy nincs benne hiányérzet, bár nem játszott el mindent, amit szeretett volna. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Paloznakon él

A Nemzet Színésze korábban Budapesten,  jelenleg Paloznakon él és ahogy ő fogalmaz, gyakran megkapja a feleségétől, hogy „menj már vissza színésznek”, mert még mindig sokat szakmázik otthon.

A Katonában játszott

A budapesti Katona József Színházban töltött utolsó éveiről azt mondta, nem volt boldog. Szerinte jó színházról van szó, de vele „nem tudtak igazán gazdálkodnil”, pedig volt még benne erő.

Nagy pillanatok

Haumann Péter a leghíresebb darabjaira is visszagondolt, hogy mennyit adott számára a III. Richárd vagy Szókratész szerepe. De érdekes, hogy ezek mellé a nagy pillanatok mellé olyanok is befértek, mint Hókuszpók a Hupikék törpikékből.

Hupikék törpikék

“Fene se gondolta volna, hogy a Hupikék törpikék legalább olyan érvénnyel merül fel, mint a III. Richárd” – fogalmazott a Nemzet Színésze.

Ez is érdekelhet

“Nem foglalkoztam magammal, a panaszaimmal, csak az volt a fontos, hogy a párom egészséges legyen” – súlyos betegséggel küzd a Tihanyban élő Kovács P. József

Tanítás

Rónai Egon azt is megkérdezte a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésztől, hogy ekkora tapasztalattal, ilyen életpályával a háta mögött, miért nem tanít. A színész erre azt mondta, hogy igazából 1989 előtt találta meg egy felkérés, de később azt a választ kapta, hogy „nem tudjuk megoldani”.

Másképp gondolkodott

A színész arról is beszélt, hogy az akkori tanárok nem szerették, ha egy más gondolkodású ember jön közéjük. Később meg nem nagyon hívták, de nem is menne. Ennek egyik oka, hogy Haumann Péter elmondása szerint nem bírta volna ki, hogy olyanokkal döntsön a jelentkező fiatalokról, akikkel nem jött ki igazán, mert erősen más a véleménye.

Fiával együtt játszott

„Olyan kevés emelkedett pillanata van ezen a pályán” – mondta aszínész, ugyanakkor a fiával együtt való szereplést ilyennek élte meg. Haumann Péter fia szintén színész, aki Londonban végezte el híres Guildhall School Of Music&Drama-t.

Haumann Máté

Visszatért Magyarországra

Haumann Máté 2003-ban tért vissza Magyarországra, azóta szabadúszó színészként dolgozik. Többek közt az RTL klubon futó Apatigris és Mellékhatás sikersorozatokban is játszott. Az Apatigris-ben például édesapja is szerepel.

Pátyon forgat egy szuperprodukcióban

De szerepet kapott a A Netflixen látható Last Kingdom, vagyis az Utolsó Királyság  című sorozatban is. Ezt a sorozatot egyébként a Budapest melletti Pátyon jelenleg is forgatják. A forgatásról a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Lánya is színész lett

Haumann Péter lánya is színész lett. Játszott a Vígszínházban, a József Attila Színházban és a Madáchban is. Hosszabb ideig szerepelt a TV2-n futó Jóban Rosszban című sorozatban. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Haumann Péter – Forrás: MTVA