A téli szünet a Siófoki Tankerületi Központ 146 intézményében és telephelyén elkezdődött a tanítás. Elmondták a tanároknál elvégzett vírustesztek eredményét is, nem találtak fertőzöttet.

Mindent bevetettek a biztonságos tanítás érdekében

Mindenütt fertőtlenítettek, kiemelten ózongenerátoros fertőtlenítéssel ott, ahol korábban több volt megbetegedés, felelte a sonline.hu érdeklődésére Gruberné Kis-Pál Andrea, a Siófoki Tankerületi Központ vezetője. A hétvégi tesztelésen nem találtak pozitív esetet a pedagógusok és az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók között.

A középiskolák is kezdenek a következő héten

Tudomásuk szerint a középiskolák január 11-én térnek majd át a digitális tanrendről a hagyományos intézményi oktatásra.

Kaposváron találtak fertőzötteket

A Kaposvári Tankerületi Központ is arról tájékoztatott, hogy a téli szünetben történt fertőtlenítések és takarítások után rendben felvették a munkát mind a 111 intézményükben. Stickel Péter tankerületi vezető elmondta, Kaposváron is eredményes volt a hétvégi tesztelés, információink szerint sikerült kiszűrni pozitív eseteket, de elenyészően kevés számban.

Szlovákiában is megjelent a fertőzöbb változat

Szlovákiában is megerősítették a koronavírus új, elsőként Anglia déli területein terjedni kezdett változatának jelenlétét. Az egészségügyi miniszter arról számolt be, hogy az ország keleti részében lévő nagymihályi járásból származó néhány mintában sikerült kimutatniuk az új változatot, amelyet „angol törzsnek” nevezett.

Angliában mától szigorítanak

Keddtől Anglia lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben – például az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából – hagyhatja el otthonát. Munkába is járhatnak azok, akiknek otthoni munkavégzése nem megoldható. A munkába utazástól eltekintve azonban mindenkinek törekednie kell arra, hogy faluján, községén belül maradjon, vagy abban a városrészben, ahol lakik.

Átlépett egy határt a járvány

Országosan 870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 329 721 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 beteg, így az elhunytak száma 10 080 főre emelkedett. 5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.

A világ közelít a kétmillió halotthoz

A világban 85 653 549-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 853 133-ra a halálos áldozatok és 48 119 088-ra a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

Magyarország is készül az oltóanyaggyártásra

Ötmillió forint jegyzett tőkével tavaly év végén bejegyezték az Oltóanyaggyár Zrt.-t, amely cégnek a kormány meghatározó szerepet szán a magyar vakcinagyártásban – írja az mfor.hu. A cégnyilvántartás szerint a vállalat bejegyzése december 15-től hatályos.