Újra állami tulajdonban működik a Hévíz-Balaton Airport, miután a területen lévő ingatlanok is a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vagyonkezelésébe kerültek. A tervek szerint a felújítás után a repülőtér lesz a Nyugat kapuja, európai színvonalú, korszerű légikikötőként – tájékoztatta az MTÜ pénteken az MTI-t.  

Felújítják a repülőteret

A közlemény szerint április 1-jétől újra állami tulajdonban van a sármellék-zalavári nemzetközi repülőtér, mivel a novemberben megszerzett 90 százalékos részesedés után most a terminál és egyéb épületek is állami kézbe kerültek. A hamarosan induló fejlesztések európai színvonalú, soha nem látott, minőségi szintugrást eredményezhetnek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felújítják a Hévíz-Balaton Airport repülőteret

„A Nyugat kapuja”

Azt ígérték, a nemzetközi, ármellék-zalavári repülőtér lesz „a Nyugat kapuja”. A reptér magas színvonalú működése elengedhetetlen a térség nemzetközi versenyképességéhez. A közvetlen légi összeköttetés révén még több külföldi vendég érkezhet, ráadásul a szezonalitás további csökkenése is várható.

Nagy számokkal büszkélkedhet a reptér

A Hévíz-Balaton Airport már korábban bizonyított, ugyanis sok járatot fogadott Londonból, Frankfurtból, Düsseldorfból, Moszkvából, de érkeztek charterjáratok Németországból és Oroszországból is. A mostani fejlesztésekkel és a kapacitások bővítésével a kiszolgálható utasok száma tovább növelhető.

Ez volt a rekord

A balatoni repülőtér a legkiemelkedőbb évében csaknem 120 ezer érkező és induló utast szolgált ki, azonban a mostani fejlesztésekkel ezt a rekordszámot is meg szeretnék ugrani.

Terminálépületekkel kezdik

Elsőként az utasforgalmi terminálépületek újulnak meg, amelyek így még több repülőgépet fogadhatnak és indíthatnak egyszerre. A fejlesztések során természetesen nagy figyelmet szentelnek a repülésbiztonságra és az utasok minőségi kiszolgálására.

Fellendítenék a balatoni turizmust

Bár a tóparti városok népszerűségét nem kell félteni, a repülőtér-felújítással a balatoni turizmust is fellendítenék a menetrend szerinti járatok indításával.

Fejlesztik a vasutat is

A MÁV-Start Zrt. egy csütörtöki, szakmai online konferencián jelentette be, hogy a nyári szezonra olyan utasforgalmat szeretnének produkálni, mint amilyen a pandémia előtt volt. A vasúttársaság vonatain 2019-ben 1,7 millióan utaztak a nyári szezonban, ezt a számot szeretnék megugrani.

Jobb és gyorsabb lesz a vonatút

Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy az északi part egy szakaszán már villamosított pálya áll rendelkezésre, amin modern, fejlett, kényelmes és alacsony padlós Flirt motorvonatok szállíthatják majd az utasokat átszállás nélkül Budapest és Balatonfüred között. A további fejlesztéseiknek köszönhetően gyakrabban fognak járni az éjszakai bagolyvonatok és több állomás is teljes körű felújítást kap. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció