40 milliós rablást hoztak tető alá Balatonbogláron. A jelentős értékű zsákmány része volt nagy mennyiségű gázolaj, motorolaj, búvárszivattyú, de még gyémánt fúrófej is. A rend éber őrei gyorsan felgöngyölítették az ügyet és elfogták a két gyanúsítottat, egy vácszentlászlói és egy kecskeméti férfit.

Mindent vittek

A nyomozás adatai szerint június 13-a és 19-e között akkor még ismeretlen tettesek betörtek egy balatonboglári cég telephelyére, ahonnan nagy mennyiségű gázolajat, motorolajat, búvárszivattyúkat, gyémánt fúrófejeket, valamint egyéb szerszámokat loptak el közel 40 millió forint értékben. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan dolgoztak a zsaruk

A fonyódi rendőrök a gyors és alapos adatgyűjtés során, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítőinek segítségével néhány nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket június 23-án elfogtak és a Fonyódi Rendőrkapitányságra állítottak elő.

Sikeres házkutatás

A tolvajok lakhelyén tartott kutatás során az eltulajdonított tárgyak egy része is előkerült.

Őrizetbe vették a két férfit

A nyomozók az 51 éves vácszentlászlói és a 49 éves kecskeméti lakost lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Átvizsgálták a csomagtartót

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a szolnoki rendőrkapitányság munkatársai 2023. május 14-én hajnali 3 órakor Újszász belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, és annak szolnoki sofőrjét, valamint újszászi utasát. A jármű csomagterének átvizsgálása során a rendőrök 6 darab, szétszerelt LIME e-rollert találtak.

Bevallották

A két férfi már a helyszínen elmondta a rendőröknek, hogy a rollerokat Szolnokon lopták, ezért őket előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy a két gyanúsítottnak további három társa is volt, akiket szintén előállítottak.

Négy fiatalember volt az elkövető

Az eddigi adatok alapján megállapították, hogy a két 19, 20, 21 és 23 éves terheltek az elmúlt egy év során legalább 56 darab LIME e-rollert loptak el Szolnok különböző helyeiről, ezzel közel 10 millió forintos kárt okozva a tulajdonos cégnek.

Más is előkerült

A gyanúsítottak lakcímén kutatást tartottak a rendőrök, melynek során több tucat rollert és azokhoz tartozó alkatrészeket foglaltak le. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció