Nemcsak a nagy fogás élménye lehet az öröme a lelkes harcsahorgászoknak, hanem szép összeget is hazavihetnek azok, akik a siófoki Hidegvölgyi Horgásztó legnagyobb bajszosait kiemelik a vízből. A tóban néhány harcsa óriásira nőtt, és elkezdték pusztítani a tó halállományát, ezért van szükség a halak kifogására.

Pénz jár a fogásért

Hatalmas zsákmánnyal gazdagodhatnak azok a harcsahorgászok, akik ellátogatnak a siófoki Hidegvölgyi Horgásztóhoz, hogy pecázhassanak egyet. A legnagyobb bajszosokért ugyanis busás jutalom jár,  írja a Pecaverzum.

Ismerjük ezt a tavat

A siófoki Hidegvölgyi Horgásztó neve egyébként már ismerős lehet, hiszen Hermecz Tamás, a tó tulajdonosa nemrég azzal járta be a sajtót, hogy kifogott és megműtött egy halat, mert az előző horgász kíméletlenül bánt az állattal. A nem mindennapi halműtétre azért volt szükség, mert a pikkelyesnek szétszakadt a szája. Nem maradt más megoldás, a tógazda összevarrta a 20 kilós ponty száját. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy halak úszkálnak a vízben

„A Hidegvölgyi Horgásztóban megítélésünk szerint néhány darab 40-50 kilós, nem kívánatos harcsa él. Rendkívül nagy károkat okoznak a halállományban, ezért úgy döntöttünk, hogy ezektől a kapitális példányoktól megválnánk” – írták a közösségi oldalon közzétett bejegyzésükben.

Jutalom jár a fogásért

Azoknak a szerencsés horgászoknak, akiknek sikerül kifogniuk a méretes példányokat, pénzjutalomban részesülnek: halanként 50 ezer forint jár a pecásoknak.

Nagy az érdeklődés

Talán nem meglepő, hogy a felhívás sok horgász figyelmét felkeltette, bővebb információt a siófoki Hidegvölgyi Horgásztó közösségi oldalán kaphatnak az érdeklődő pecások.

Legutóbb egy óriásharcsa rántott a vízbe egy horgászt

Szabó Lóránt gyerekkora óta horgászik Somogy megyében, azonban arra még ő sem számított, hogy az egyik túrája során akkora harcsát sikerül horogra akasztania, amelyik simán berántotta őt a vízbe. A horgász úszós szerelékkel, erős fonott zsinórral vágott neki a pecázásnak, a horogra pedig egy piócacsokrot akasztott. 

Rákapott a harcsa a csalira

Lórántnak nem kellett sokat várnia, egy kapitális méretű harcsa egyből rákapott a horogra. Azonban a  zsinór bevágott a menetek alá, ezért a fék nem tudott megfelelően dolgozni, így a harcsa gyakorlatilag magával rántotta a horgászt, be a vízbe.

Folytatta a pecázást

Mintegy órás keresgélés után az elázott horgásznak sikerült megtalálnia az úszóját, így legalább a felszerelése megmaradt. Lórántnak ugyanakkor nem szegte kedvét, hogy nem sikerült kihúznia a gigantikus harcsát, tovább próbálkozott, és a nap végén sikerült is kifognia néhány harcsát: előbb egy húsz, majd egy harminc kiló körüli példányt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénzjutalom jár a nagy harcsákért Siófokon

Kiemelt kép: Óriásharcsa – Forrás: Facebook