A koronavírus-járvány és a szigorú korlátozó intézkedések miatt eddig nem volt lehetőségük a fonyódiaknak vásárolni egy kicsit a néhány éve felújított piacon. A napokban azonban újranyitott a hely, és minden kedves vásárlót tárt karokkal várt.

Kellett a helyieknek a piac

A hosszú zárást követően a vendéglátóhelyek, az éttermek és szállodák mellett újra kinyitott a fonyódi piac, amire már nagyon vártak a környék lakói. A nyitás után azonnal megrohamozták a vásárlók a felújított piacot, ahonnan nem hiányozhattak a friss zöldségek, a konyhai eszközök vagy a régiségek sem – írja a Sonline.

Újra lehet menni a fonyódi piacra

Teljes volt a kínálat

Mint a portál írja, a standoknál teljes volt a kínálat: volt friss, édes eper, a szivárvány különböző színeiben pompázó virágcsokrok és ízes, füstölt húsok is. Sokan a látogatók közül csak a hétköznapokra vásároltak be, de voltak olyanok is, akik valamiféle különleges régiséget kerestek az otthonukba díszítés gyanánt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jó időben vásárolhattak

Szerencsére még az idő is kedvezett a fonyódi vásárlóknak, ugyanis pénteken és szombaton igazán meleg, nyárias idő fogadta őket. A szombat délelőtti napsütésben szép számmal érkeztek a látogatók, hogy egy kis vásárlással dobják fel az ünnepnapot.

Betartották a szabályokat

Azt is érdemes megemlíteni, hogy ez volt az év első igazán nagy fonyódi piaca is, amelyet az érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett látogathattak a vásárlók. A fonyódiak odafigyeltek az óvintézkedésekre, és még a másfél méteres távolságot is igyekeztek egymástól megtartani.

Kinyitott az Igali Gyógyfürdő is

A nagy újranyitási hullámban nemcsak a fonyódi piac nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt, hanem a somogyi Igali Gyógyfürdő is, ahová természetesen csak védettségi igazolvánnyal lehet bejutni – kivételt képeznek ez alól, azok, akik gyógykezelésre beutalóval érkeztek. Szombat reggel 9-kor nyitott a fürdő, a vendégek pedig folyamatosan érkeztek – írja a Hír tv.

Sokan várták már

A Balaton déli partjától nem messze lévő fürdő nyitását már nagyon várták a helyiek, hogy kikapcsolódhassanak, illetve hogy a gyógyvízben megmártózhassanak egy kicsit. Ugyanakkor a vendégek többsége fontosnak tartja a védettséget és az oltást.

Kellett a nyitás

„Fontosnak tartottuk, hogy most már tovább mehessen az élet, hogy újra elkezdődjön, meg hogy mi se kapjuk el a vírust” – mondta a híradóban egy fürdőző.

Bíznak a jó szezonban

Pozsár Sándor, az Igali fürdő ügyvezetője elmondta, hogy csak védettségi igazolvánnyal és orvosi beutalóval lehet menni fürödni, és a hideg vizes medencén kívül minden medence üzemel. A fürdőben ugyan nem fogják tudni egyhamar behozni a hosszú hónapok kiesését, az intézmény vezetője mégis abban bízik, hogy sokan el fognak látogatni a gyógyfürdőbe, és végül jó szezont zárhatnak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay