Egy élettársi kapcsolatban lévő pár és egy testvérpár is lebukott abban a kábítószerügyben, amelynek szálai Balatonalmádiból Budapestre vezettek. A rendőrök rengeteg drogot és 15 millió forintnyi készpénzt is találtak.

Balatonalmádiból szerezték be az anyagot

A gyanú szerint egy Angelika nevű hölgy és élettársa, valamint közös ismerősük Budapesten kábítószerrel kereskedtek. Az anyagot az utóbbi szerezte be Balatonalmádiban egy negyedik embertől.

Postán szerezte be az árut

T. Ádám a kábítószert feltehetően postán, levélküldeményként szerezte be. A budapesti férfi és a házaspár a beszerzett „árut” elosztotta és azt árulták.

Heroin átadása közben fogták el

November 10-én a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda akciót szervezett Balatonalmádiban. A rendőrök éppen bruttó 135 gramm heroin átadása közben fogták el Cs. Zsoltot és T. Ádámot.

Házkutatást tartottak

A T. Ádám balatonalmádi és budapesti lakásán tartott kutatások során a nyomozók egy kilogramm marihuánát, három gombatelepet, szárított halucinogén gombát, ötven, feltehetően extasy tablettát és ötven, feltehetően LSD bélyeget, valamint a kábítószer szárításához és fogyasztásához szükséges eszközöket és 15 millió forint készpénzt foglaltak le.

A testvér is képbe került

A házkutatás során T. Ádám balatoni lakásában testvére is, ő már az 5. szereplője a történetnek, ott tartózkodott. T. Gábor elismerte, hogy a kábítószerek egy része az övé.

Máshol is találtak kábítószert

Cs. Zsolt fővárosi lakásában a rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot, valamint a csomagoláshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

Fegyverük is volt

A rendőrség ahhoz az információhoz jutott, hogy S. Angelika és Sz. Péter fegyverrel is rendelkezik, így őket a Terrorelhárítási Központ  műveleti egységének segítségével fogták el.

Gázpisztolyt is találtak

A lakásban csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot, az értékesítéshez szükséges eszközöket és egy gáz- és riasztófegyvert találtak.

Nyomozás folyik ellenük

 A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Angelika és társai ellen. A hatóságok letartóztatásukat kezdeményezték.

A rendőrség egy videót is nyilvánosságra hozott az elfogásukról