Amikor az egyenruhások rajtaütöttek a kaposvári férfin, a betörő egy kanapén aludt egy szállodában a lopott whiskey-jével. A feltételezett elkövetőt felébresztették, majd bevitték a rendőrségre.

Betört egy üzletbe

Az eljárás adatai szerint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. június 10-én, hajnalban érkezett bejelentés, miszerint egy férfi betört egy kaposvári üzletbe, ahonnan több üveg alkoholt is elvitt magával. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kamerák buktatták le

A körzeti megbízottak a kamerarendszer felvételei alapján azonosították az elkövetőt, akit nem sokkal később meg is találtak, mégpedig egy kaposvári szállodában.

A whiskey-vel aludt

A 25 éves helyi férfi a boltból ellopott egyik whiskey-s üvegel a kezében aludt édesdeden egy kanapén, a szállodában. A rendőrök készítettek róla egy fotót, majd felébresztették.

Így aludt a betörő a kanapén

Előállították

A keltegetést követően az egyenruhások előállították T. Lajost a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Legutóbb egy betörő be is költözött egy balatoni nyaralóba

Mint korábban írtunk róla, két nyaralóba is betört egy siófoki férfi, aki az egyik házba be is költözött, majd amit tudott elvitt, majd eladott onnan. A korábban már többször büntetett, 47 éves férfi márciusban befeszítette egy üdülő ajtaját, majd néhány napig beköltözött az ingatlanba, és az ott lévő gázpalackokkal fűtött.

Szomszéd házba is betört

Amikor a betörő kifogyott a gázból, betört a szomszéd ingatlanba, hogy szerezzen magának egy újabb gázpalackot és egy olajradiátort. Később két kerékpárt is ellopott.

Számla buktatta le

Miután a nyaralótulajdonosok észlelték a betöréseket, értesítették a rendőrséget, a siófoki egyenruhások pedig gyorsan elfogták a feltételezett elkövetőt. A betörőt azért tudták ilyen rövid időn belül beazonosítani, mert a piti fosztogató hátrahagyott az egyik ingatlanban egy számlát, amely alapján a rendőrök felkeresték az üzletet, ahol pedig kikérték a kamerák biztonsági felvételeit. Így már könnyű dolga volt a rendőröknek, és a betörő kezén kattant is a bilincs.

Felfüggesztettet lett a büntetése

A férfit őrizetbe vették a rendőrök, majd később a bíróság el is rendelte az illető letartóztatását. A hatóság másfél év börtönre ítélte a férfit, azonban a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az alvó whiskey tolvaj – Forrás: Police.hu