Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy 28 éves csurgói férfival szemben, aki a vita hevében súlyos sérüléseket okozott az édesanyjának. A férfi italozás után, egy szórakozóhelyről hazaérkezve verte agyon a szerencsétlen asszonyt.

Együtt éltek

A vádirat szerint a 28 éves férfi a 46 éves édesanyjával és kiskorú testvérével élt együtt egy csurgói házban, azonban anyjával már hosszabb ideje megromlott a kapcsolata. Veszekedéseik egyre gyakrabbá váltak, tavaly júliusban pedig tettlegességig fajult az egyik vitájuk. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csurgói házban laktak

Leitta magát

A férfi tavaly júliusban ittas állapotban ismét összeszólalkozott az édesanyjával, ami után elment egy közeli szórakozóhelyre, ahol tovább folytatta az ivást. Miután befejezte a szórakozást, hazament, de ekkor újra összeveszett az anyjával.

Lelökte a lépcsőn

A vita hevében a férfi egyre indulatosabb lett, majd az anyját elkezdte a bejárati ajtó felé taszigálni. Az ajtóhoz érve a férfi nagyot lökött az édesanyján, aki az erős ütéstől legurult a lépcsőn úgy, hogy az esést a jobb kezével igyekezett tompítani.

Összeverte

A férfi azonban még ekkor sem hagyott fel a bántalmazással. Édesanyja fejét megfogta, majd a házfalhoz verte, és ököllel is arcon ütötte, végül távozott otthonról.

Eltörött a csontja

A verés következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, többek között eltörte a jobb csuklóját is.

Ez lehet a büntetése

A Nagyatádi Járási Ügyészség az ügyben a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztést indítványozott a Nagyatádi Járásbíróság felé.

Nemrég egy teraszon verekedtek össze

Mint megírtuk, 3,5 millió beoltottnál kinyitottak a vendéglátó egységek teraszai, és a vendégek újra kiültek a kültérre ételt-italt fogyasztani. Csakhogy nem mindenki töltötte szórakozással a hétvégét, ugyanis két társaságból hat férfi egy balatonlellei vendéglő teraszán összeverekedett egymással.

Csoportos garázdaság miatt felelhetnek

A fonyódi rendőrök az adatgyűjtést követően azonosították a tetteseket, akiket április 26-án, reggel elfogtak és a Fonyódi Rendőrkapitányságra előállítottak. A verekedőket csoportos garázdaság miatt hallgatták ki. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A csurgói bántalmazás helyszíne – Forrás: Ügyészség