Átfogó tóvédelmi program keretén belül fejlesztenék a Hévízi-tó turisztikai kínálatát. A projektnek köszönhetően újabb attrakciókkal várnák a pihenni vágyókat, az érintett fejlesztési területeket pedig maga a polgármester is ellenőrizte.

Megújul Hévíz

A tóvédelmi programban újabb attrakciókkal bővítenék Hévíz szabadidős turisztikai kínálatát. A projekt szervezői kíséretében Papp Gábor, Hévíz polgármestere is megnézte az érintett területeket, a védőerdő és a gyógytó környezetét. A rekonstrukciót célzó projekt a város kezdeményezésére indult, a beruházás összköltsége pedig 660 millió forint – írja a Zaol.hu.

Hévízen fejlesztenek

Velük dolgoznak együtt

Hévíz önkormányzata a Facebook-oldalán számolt be a nagyszerű hírről, és mint írták, a fejlesztésekbe bevonják a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház és a Hévízi-tó és Felszín Alatti Vízgyűjtő Területének Környezetvédelme Alapítványt is.  A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több projekt is lesz

A munkálatok során egyidejűleg több projekt is fog zajlani. Így például lombkorona kilátót építenek, tanösvényeket alakítanak ki, de a tó zsiliprendszerét is megújítják.

Őstermészetbe kalauzolnak

Jelenleg a véderdőben vezető tanösvényen dolgoztak, aminek tulajdonképpen már csak a befejezése maradt még hátra. A tanösvény kellemes, természetbarát sétára invitál minden kedves látogatót, akikkel megismerteti a hely szépségeit.

Fejlesztik az erdőt is

A beruházásnak hála bővítik a erdő fa- és növényállományát, valamint felújítják a sétányokat és az információs táblákat is. Az északi kifolyó mederszélesítésével pedig szintén a látogatóknak kedveznek, akik így jobban meg tudják majd figyelni a Hévízi-tó partját övező jellegzetes fás-lápos terület élővilágát.

Tornyot is építenek

Bejegyzésükben azt írták, hogy a hévízi kórház épületei és az Ensana Thermal hotelek közötti területen 24 méter magas lombkorona megfigyelő tornyot alakítanak ki, amelyből csodás panoráma nyílik meg. A kilátó alapozás egyébként már megtörtént, a tudatos akadálymentesítés jegyében pedig az alsó erdőben mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető szakaszt hoznak létre.

Ezek lesznek még

A fejlesztések során még felhúznának új pihenő padokat, patakokon átívelő hidakat és megújítanák a ‘felső’ erdőben található lépcsőket is. A tervek szerint a munkálatok ősz végéig tartanának, majd megkezdődhet egy nagyobb volumenű tőzeg visszapótlás a tóba.  A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme az önkormányzat bejegyzése

Kiemelt kép: Fejlesztések – Forrás: Facebook