Hatalmas volt a készülődés a balatoni vendéglátó helyeken az újranyitás napján, ami nem is csoda, hiszen a kedvenc éttermeink, italboltjaink, kerthelyiségeink már több mint egy éve küzdenek az alacsony forgalommal, a közel féléves zárás pedig nagyon nehéz helyzetbe sodorta az egész vendéglátást. A szombati újraindítás sokaknak kedvezett a Balaton-parton, de néhány helyen a vártnál kevesebben érkeztek.

Készültek a nagy napra

Szombaton újra kinyithattak a vendéglátó egységek teraszai, aminek a vendéglátósokon kívül talán csak a vendégek örültek jobban. A fogyasztók ismét kiülhetnek az italaikkal, ételeikkel a teraszokra, de végül nem minden balatoni hely kapott a fogyasztók tömegéből – például Balatonalmádiban és Tihany egyes részein nem voltak olyan sokan. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több vendégre számítottak Almádiban

Nem mindenhol volt roham

Tagadhatatlanul sokan érkeztek a Balatonra a hétvégén, hogy az újranyitást ott ünnepelhessék, azonban nem mindegyik balatoni település kapott a vásárlók tömegéből. Balatonalmádiban és Tihany egyes részein például több vendéget vártak, legalábbis a vállalkozók erről számoltak be – írja a Likebalaton.

A többség elégedett volt

A néhány kivételt leszámítva a többség örült a nyitásnak és elégedett volt a forgalommal. Sokan ellátogattak például Tihany ikonikus helyén, a Rege Cukrászdába, de a beszámolók szerint szintén nagy volt a pörgés Siófokon, Balatonfüreden, Gyenesdiáson és Keszthelyen is.

Füreden is elmaradt a zsúfoltság

A sétány mindig is Füred felkapott helyei közé számított, és az újrakezdés napján is többen ellátogattak a tópart közelébe kikapcsolódni egy kicsit. Ugyanakkor ezen a településen sem lehetett beszélni zsúfoltságról, viszont akik elmentek Füredre, a napsütéses időben élvezhették a kellemes balatoni nyugalmat.

Betartják a szabályokat

A Balaton környéki lakók szerint a kiszolgáló személyzet valamennyi helyen odafigyel a szabályokra és a dolgozók hordják a maszkjukat, sőt még a vendégek közül is sokan magukon hagyják a maszkot, amíg a rendelésük meg nem érkezik. Azt tapasztalni, hogy az emberek még a másfél méteres távolságot is tartják egymástól.

Vannak más szabályok is

A teraszok újranyitásával természetesen nem oldották fel az összes korlátozást, így néhány szabályra még most is figyelni kell. A vendéglátó egységek teraszai reggel 5 és este fél 10 között lehetnek nyitva, a felszolgálóknak pedig muszáj maszkot viselniük. Ezenkívül a kijárási tilalom kezdete este 11 órára módosul.

Kapcsolódó

Jó idő volt

A szombati nyitást nagyban segítette az is, hogy igazi tavaszi napsütéses idő volt. A vasárnapi időjárás talán még a szombatinál is kellemesebb, vagyis feltehetően a mai nap is sokan el fognak látogatni az újonnan nyílt teraszokra. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonfüred – Forrás: BudaPestkörnyéke