A brutális verekedés miatt a balatoni rendőrök hat férfit állítottak elő, amiért egy balatonlellei vendéglátó egység teraszán összeverekedtek. A férfiak ütötték-verték egymást, és a bunyó során az egyikük súlyos sérüléseket szenvedett.

Kinyitottak a teraszok

Múlt hét szombaton újra kinyithattak a vendéglátó helyek teraszai, és a hosszú zárást követően ismét kiülhettek a vendégek ételt-italt fogyasztani. Ám voltak olyanok, akiknek nemcsak az önfeledt szórakozás hiányzott, hanem a mulatozással járó konfliktusok is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonlellén tört ki a balhé

Összevesztek

A rendőrség szerint április 25-én, 21 óra tájékán egy balatonlellei vendéglő teraszán összetűzésbe keveredett egymással két társaság. Kezdetben csak vitáztak, de a szóváltást tettlegesség követte.

Elfajult a vita

A két társaság vitája hamar elharapódzott, és a férfiak összeverekedtek, amely során az elkövetők teljes erővel ütötték és verték egymást. A tömegverekedés során az egyiküknek 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Elfogták a verekedőket

A gyors adatgyűjtést követően a balatonlellei rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket április 26-án, reggel elfogtak és a Fonyódi Rendőrkapitányságra állítottak elő. Ezután megkezdték a tettesek elszámoltatását.

Csoportos garázdaság a bűnük

Végül csoportos garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók a 24 éves és 38 éves ózdi, a 39 éves balatonlellei, a 34 éves és két 33 éves balatonboglári férfit.

Zala megyében egy körözött férfit fogtak el

Egy másik Balaton környéki elfogásról is beszámolt a rendőrség: öt elfogatóparancs volt érvényben egy Zala megyei lakos ellen, akit a járőrök április 24-ére virradó éjszaka Veszprémben állítottak meg egy igazoltatásra. A férfi ellenőrzése során hamar kiderült, hogy az illetőt már jó ideje kereste a rendőrség.

Nem fizette be a bírságokat

Az igazoltatáskor megállapították, hogy a férfi ellen a Lenti Rendőrkapitányság öt különböző eljárásban bocsátott ki elfogatóparancsot, mivel nem fizette be a rá kiszabott pénzbírságokat, és emiatt a bíróság elzárásra változtatta a büntetését.

Fogdába szállították

Ezután a rendőrök elfogták a körözött férfit, akit előállítottak, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Mivel a 36 éves férfi a kijárási tilalom szabályait is megszegte, ezért vele szemben szabálysértési feljelentést is tettek az egyenruhások. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels