A csopaki borkészítők 2018-as évjáratú Varázslat nevű olaszrizlingje érdemelte ki az először meghirdetett gasztronómiai elismerést.

A Balaton északi partján tartott rendezvényen 24 borászat vett részt, és a Füredkult játékán mindegyik három-három nedűvel nevezett – olvasható veol.hu beszámolójában. Az elmúlt tíz évben a Balatonnál lezajlott gasztronómiai forradalom egyik állomása volt ez az esemény is, a hihetetlen mértékű gasztronómiai változásról korábban beszámolt már a Balatonkörnyéke.hu.

A versengő italokról az esemény programfüzetében, és annak közösségi oldalán is olvashattak a borok szerelmesei.

A szavazás demokratikus volt, hiszen a borászok termékeire a borverseny közösségi oldalán, és a helyszínen is lehetett szavazni.

Az emberek nyitottak voltak és több százan örömmel vettek részt a voksolásban.

Megérte szavazni, mert egy szerencsés nyertes összesen 24 üveg bort vihetett haza, amelyet a résztvevő borászatok ajánlottak fel.

Söptei Zsolt, a Közönség bora díjat elnyert Söptei pincészet tulajdonosa – Forrás: Facebook/Borhetek Balatonfüredi

A közönség döntése alapján a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Vesztergom Pincészet Sauvignon Blanc bora ért fel, az ezüstérmet pedig a Zelna pincészet Bárka nevű vörösbora gyűjtötte be.

Az aranyérmet a Söptei Pincészet ’18-as évjáratú Varázslat nevű olaszrizlingje érdemelte ki.

Érdekesség, hogy ez a siker nem az első elismerése volt a borászatnak, hiszen ez évben már első lett Bordeaux-ban, a világ legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő, Challenge International du Vin nemzetközi borversenyén.

Kiemelt kép: fehérborok – Forrás: Facebook/Borhetek Balatonfüredi