A járvány harmadik hullámának megfékezésével maguk a szervezők, de leginkább a közönség is megnyugodhat, mert lesznek fesztiválok az idei szezonban a Balatonnál. A Balaton 2021-ben számos programsorozatot kínál a látogatóinak, ezekről Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton és a Strand Fesztivál igazgatója beszélt a Duna Televízió Nyár 21 című műsorában.

Lesznek idén is fesztiválok

A koronavírus-járvány miatt számos esemény és nagy fesztivál elmaradt, köztük a Balaton egyik legnagyobb tömegrendezvénye is, a Balaton Sound. A harmadik hullám letörésével azonban az előadók és a bulizni vágyók is végre belevethetik magukat a koncertezésbe, 2021 nyarától ugyanis megrendezhetőek a többnapos programsorozatok. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elmaradnak a legnagyobb események

A járvány miatt idén nem rendezik meg a Balaton Soundot, de elmarad a soproni VOLT és a főváros legnagyobb fesztiválja, a Sziget fesztivál is. A szervezők közül sokan a nagy tömegek mellett azért is halasztottak, mert ezeken a fesztiválokon sok a külföldi fellépő, akik az otthonaikban más járványügyi szabályokat követnek.

Számos fesztivál várja a közönséget

A Balaton a 2021-es szezonban is számos eseményt kínál a vendégeknek. Idén is megrendezik a Nemzetközi Gitárfesztivált, míg a Fishing On Orfű fesztivált későbbi dátumon pótolnák be. Nem mondtak le a veszprémi utcazene fesztiválról sem, a Strand fesztivált pedig Balatonvilágoson rendezik meg.

Balatonvilágoson lesz a Strand fesztivál

1 milliónál is több turista

Kilencedik alkalommal indult el idén a MOL Nagyon Balaton, amely száznál is több eseménnyel egymilliónál is több turistát vár idén a magyar tengerhez – derült ki a Duna Televízió Nyár 21 című műsorából – írja a Gondola.

Sok programmal vár a Balaton

Lobenwein Norbert igazgató nagy elánnal mesélt arról, hogy szinte be is telt a fesztiválnaptár a Balatonnál, a júliusi Paloznaki Jazzpikniktől kezdve egészen az augusztusi Strand Fesztivál időpontjáig.

Fő a biztonság

„Óvatosak, tudatosak és felkészültek vagyunk, hiszen azt szeretnénk, hogy a közönségünk biztonságosan, kényelmesen és kulturált körülmények között élvezhesse a programjainkat. A fesztiválok a jelenlegi szabályok szerint védettségi igazolvánnyal és az egészségügyi előírások betartásával látogathatók” – fogalmazott Lobenwein Norbert a Nagyon Balaton programjainak fesztiváligazgatója.

Ez is érdekelhet

Külföldi előadók is érkeznek

A szervezők igyekeztek színesíteni a koncertpalettát, és próbálják növelni a nemzetközi előadók számát, hogy a fesztiválozóknak még teljesebb legyen az élmény. A cél az, hogy sikerüljön a belföldi turistákat elcsábítani a fesztiválokra, és hogy a szervezők újra a megtöltsék élettel a Balatont és környékét. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Strand fesztivál – Forrás: Facebook/Strand fesztivál