Lesznek-e idén fesztiválok a Balaton partján, és ha igen, akkor milyenek lehetnek azok. Mint kiderült a Sound és más tömegrendezvények főszervezőjének csapata készül a fesztiválokra.

Készülnek a nyárra

Gőzerővel készülnek a fesztiválszezonra, és ha zöld utat kapnak a kormánytól, megtartják a fesztiválokat. Mindenki arra készül, hogy, ha van rá lehetőség, megvalósulnak ezek a fesztiválok – mondta Löbenwein Norbert a Blikknek. A Music Hungary Szövetség alelnöke nem ismer Magyarországon olyan fesztivál szervezőt, aki feladta volna a reményt és ne készülne az idei szezonra.

Muszáj így tenni

Függetlenül attól, hogy nem tudja senki azt, hogy idén lesznek-e fesztiválok, vagy sem, mégis mindenkinek úgy kell készülnie, mintha lenne. Ugyanolyan erőbedobással kell készülni a technikával, a szponzorokkal, a helyszínnel, a programokkal és minden mással, mint eddig” – mondja.

Jegyértékesítés még nincs

A jegyértékesítés és a program kommunikáció ugyan még nem kezdődött el, pedig a fellépők nagy része már visszajelezte, hogy lehet rájuk idén is számítani, sőt lesznek új fellépők is. Lobenweinék azonban nem tartanák korrektnek azt, hogy bejelentsék a programot és megkezdjék a jegyértékesítést úgy, hogy még minden nagyon bizonytalan az idei évvel kapcsolatban.

A tavalyi jegyek érvényesek

„A magyar fesztiválszervezők kivétel nélkül nagyon jól vizsgáztak. Semmiféle visszaélésről nem tudok. Mindenki ugyanazt a lehetőséget ajánlotta fel a jegyekkel kapcsolatban, hogy vagy visszaváltják a már megvett jegyeket, vagy 2021-re is érvényesek lesznek.

Sokan tartották meg tavalyi jegyüket

A Sound és hasonló fesztiválok közönsége, azaz az övék, nagy többsége bennthagyta a jegyeiket, tehát nem váltották vissza, abban bízva, hogy azokat majd idén fel tudják használni.

A fellépők is bizakodnak

A fellépőket tekintve nagyjából ugyanaz volt a tendencia, mint a jegyeknél. A fellépők többsége új szerződést kötött 2021-re, pár fellépő azonban akadt, aki lemondta az idei teljes turné szezont.

Magyarokkal is megcsinálnák a bulikat

Én akkor is nagyon boldog lennék egyébként, ha idén nem lennének külföldi fellépők, csak magyarok – mondja Norbert, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából lehetőséget kapott arra, hogy segítsen azokon a magyar fesztiválszervezőkön, akik az elmaradt rendezvények miatt komoly anyagi gondokba ütköztek.

Kicsoda Lebonwein Norbert?

Lobenwein Norbert nevéhez nem csak a Sziget, a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál köthető, hanem a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztiválok is, amelyeknek szintén társalapítója, de ő az Akvárium Klubot üzemeltető egyik cég tulajdonosa, valamint a Music Hungary Szövetség alelnöke is.