Június 11. és 13. között rendeznék meg 3. Bondoró Utcaszínházi Fesztivált Kapolcson. A tervek szerint a nyárindító programsorozat keretén belül koncertekkel, utcaszínházi előadásokkal és karneváli forgataggal várják az érdeklődőket.

Fesztivált rendeznek

Virág Zsóka fesztiváligazgató a közmédiának nyilatkozva azt mondta, hogy a fesztivál nyolc helyszínén több mint száz programmal készülnek. Hozzátette, ha júniusban mégsem rendezhetnék meg az eseményt, akkor a pótdátum szeptember 3-5. lesz. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapolcson készülnek a fesztiválra

Többen is fellépnek

A fesztiváligazgató azt is elmondta, milyen előadókat várnak a Balaton környéki fesztiválra: a közönség láthatja majd a Bondoró Porondon a Langaléta Garabonciások, a BAB Társulat és a Harkels Puppetry előadásait is. Ezenfelül fellép még a Szabadkai Gyermekszínház társulata, a Bélaműhely, a Kajárpéci Vízirevü, az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció, valamint a Kreatív Kráter Kör is, utóbbi a Csillagpásztor című előadásával várja az érdeklődőket.

Cirkusz is lesz

A fesztiválra látogató közönség a Bondoró Színpadon láthatja majd a Tűzmadarak Cirkuszcsoport műsorát is, amely a múlt századi vándorcirkuszok világába kalauzolja el a nézőket. A Freak Fusion Cabaret pedig zsonglőr-, akrobata-, légtornász- és börleszk jelenetekkel csal majd mosolyt a közönség arcára.

Sok zenével készülnek

A cirkuszi fellépőket követi majd a Firkin koncertje, de a zenei palettát színesíti Sena Dagadu zenekarának koncertje is, amelyben soul, funk és elektronikus hatások is megjelennek. Bemutatkozik a szicíliai Gaia Santuccio és Georgina Cassels közös légtornászprogramja is.

Borkóstolás is lesz

A veszprémi hangulat nem maradhat el a jó borok nélkül: a Bordűr Bor- és Művészeti Páholy Balaton-felvidéki borokkal és borkóstolókkal csalogatja a fesztiválra a vendégeket. Fellép a kapolcsi fesztiválon a Swing a la Django, a David Spischak Quartet és Kárász Eszter, továbbá a Bin-Jip és Lantos Zoltán hegedűművész is.

Minden korosztálynak tetszeni fog

Mórocz Adrienn előadásában Marék Veronika két ismert figurája, Boribon és Annipanni várja majd a fesztiválra a legkisebbeket. Az Olasz Kultúrintézet jóvoltából pedig az Opera Guitta előadásában operaáriák fognak majd felcsendülni, a zárókoncertet végül Tompos Kátya és Hrutka Róbert fogja majd előadni.

Még több fellépőt jelentettek be

A Torkolat – Sörkertben fog fellépni a Mörk zenekarból ismert Mark & Jason, a Gypo Circus zenekar és O’Sullivan is. Itt lesz majd látható és hallható Sallai László és Szabó Benedek közös műsora, Egyedi Péter gitáros-énekes szólóprojektje, az Mmamt és a Broken Essentials is.

Mesék is lesznek

Hogy a gyerekek ne unatkozzanak, a MeseKertbe érkezik Fabók Mancsi, a Dobronka Cirkusz, a Ziránó Színház és a Szamárfül Projekt is. Teremtésmesét mond Écsi Gyöngyi, de fellép majd Papito, az argentin bohóc, Gulyás László vándormuzsikus, az Álomzug Társulat, valamint Fekete Dávid és a Barboncás Társulat is. A Ledpuppets társulat vizuális kísérleti színházzal érkezik a Bondoróra: a fénybábokkal kísérletező csapat Japánba kalauzolja a nézőket. Danny Bain amerikai származású zenész-előadó és Ágoston Béla zeneszerző pedig meséket ad elő – írták a közleményben. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bondoró Fesztivál – Forrás: Facebook/Bondoró Fesztivál