A gyanútlan vevő megvásárolt a takaros nyaralót a Balatonnál aztán egyszer csak kapott egy levelet. Pert indítunk azért, hogy semmis legyen az adásvételi szerződés. Az ügy mögött egy csúnya csalás áll. Egy asszony bepalizta és átverte a nála 37 évvel idősebb öregurat, elvetette magát, majd a nevére írattatta a balatoni nyaralóját, amit gyorsan eladott.

Kihasználta a bácsit

Csúnyán kihasználta az asszony a nála 37 évvel idősebb, 87 éves öregúr kiszolgáltatottságát, érzelmi labilitását. Szerelmet ígért neki, gyorsan összeházasodott vele, majd magára írattatta a bácsi budapesti lakását és a balatoni nyaralóját, ezután gyorsan eladta azokat. Amire az öregúr észbe kapott, már egy albérletben lakott kisemmizve. Az ügyészség most pert indított az eladott lakás és nyaraló visszaszerzése érdekében.

Megszívhatja a nyaraló új tulajdonosa

Az ügyészség most megtámadta a házasságkötést és az összes szerződést amit az asszony kötött, így a gyanútlan nyaralóvásárlásból óriási baj lehet. Ha törlik a tulajdonjogot az új vevő futhat a pénzte után, amelyet nyilván a csaló asszony már elköltött.

Elajándékozta a vagyonát a nőnek

A Pest Megyei Főügyészség egy hanyatló mentális állapotban lévő idős férfi érdekében indított pert. A férfi szinte minden vagyonát elajándékozta harminchét évvel fiatalabb, újdonsült feleségének. A vagyon visszaszerzése érdekében az ügyészség pert indított a bíróságon.

Hiszékennyé vált a bácsi

Az 1932-ben született férfi szellemi állapota az utóbbi években fokozatos hanyatlásnak indult és jelentősen hiszékennyé vált. Néhai felesége közeli elvesztését követően mély gyászba esett, lelki állapota egyre romlott, egyre labilisabbá és befolyásolhatóbbá vált.

Beszélgetni kezdett a bácsival egy padon

A 87 éves férfi 2019 tavaszán Budapesten találkozott először a nála 37 évvel fiatalabb, büntetett előéletű nővel, aki egy padon ülve beszélgetésbe bocsátkozott vele, és megkérdezte tőle, hogy van-e kiadó szobája. A férfi a vezetékes telefonszámát megadta a nőnek, aki ezt követően felhívta és – a pillanatnyi ismeretség ellenére – már aziránt is érdeklődött, hogy hozzá költözhetne-e.

Mindent megtett, hogy bizalmába férkőzzön

A nő 2019. augusztus 18-án az utcán összetalálkozott a templomból hazafelé tartó férfival, akit az autójával hazavitt, majd a lakásán napi rendszerességgel meglátogatta. A nő ekkor intim testi kapcsolatba bocsátkozott az idős úrral.

Gyorsan össze akart házasodni a bácsival

Már tíz nappal később, 2019. augusztus 28-án azonnali házasságkötés végett elvitte egy budapesti polgármesteri hivatalba, ahol azonban a házasságkötés nem történt meg, mivel az ügyintéző tájékoztatta őket arról, hogy a házasságkötésre csak 30 napos várakozási időt követően van lehetőség.

Illegális házasságkötés?

Másnap egy másik polgármesteri hivatalból telefonáltak és közölték velük, hogy még aznap megtörténhet a házasságkötés. Ezért délután, két tanúval megjelentek a polgármesteri hivatalban, ahol összeházasodtak. Ezt a házasságkötést támadja az ügyészség, mondván nem volt törvényes, hogy 30 napos várakozási idő letelte előtt adták őket össze.

Összeugrasztotta a rokonokkal és elköltöztette

A házasságkötést követően a nő igyekezett a férfit rokonai ellen fordítani, majd rövid időn belül megszakította a kapcsolatot a saját rokonságával. 2019 szeptemberében a nő a férfit budapesti lakásából egy albérletbe költöztette, és bútorainak egy részét is elvitette.

Mindent magára írattatott

A nő az ügyvédjével szerződést készíttetett, mely szerint az idős úr budapesti ingatlanát és balatoni nyaralóját újdonsült feleségének ajándékozta. A nő az ajándékul megszerzett nyaralót egy héten belül nyomban el is adta, továbbá a budapesti lakás értékesítésével ingatlanközvetítő irodákat bízott meg.

Visszaszereznék az eladott nyaralót és lakást

A Pest Megyei Főügyészség az ingatlanok visszaszerzése érdekében pert indított a Fővárosi Törvényszéken, valamint a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt megtámadta a felek házasságkötését is. Az ügyészség keresetében azt kérte a bíróságoktól, hogy a férfi vagyonának visszaszerzése érdekében rendeljék el a földhivatal a nő, valamint a nyaralót megvásárló személy tulajdonjogának törlését a tulajdoni lapokról, valamint az idős férfi és a nő házasságának érvénytelenségét állapítsák meg. Az ügyben nyomozás is indult.

Kiemelt kép: Csopak ősszel – Fotó: BalatonKörnyéke.hu