A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás Rallye-t, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.

Lőtéren versenyeztek

A veszprémi lőtéren és környékén rendezett zárt kapus viadalon Turánék az első gyorsasági szakasztól kezdve végig vezették az abszolút értékelést, a hétből négy etapot megnyertek, és végül 28.8 másodperccel jobb időeredménnyel zárták a több mint 105 kilométeres távot, mint közvetlen riválisuk, a 2018-ban is abszolút bajnok Hadik.

Más lett a bajnok

A Shell Helix Ultra csapatának párosa azonban ezzel a futamgyőzelemmel sem tudta elhódítani a bajnoki címet. Az összetett pontversenyben a mostani viadal előtt 11 pontos előnnyel vezető Hadikék ugyanis végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és a bajnoki diadalhoz elegendő volt az élmezőny közelében autózniuk.

A győztes nyilatkozata

„Úgy gondolom, hogy a magunk részéről mindent megtettünk, és egy nagyon erős hétvégénk volt” – nyilatkozta a Rallye Rádiónak a futam után a Next Auto Polo GTI R5-ösét vezető Turán.

Csehek is jól szerepeltek

A Mikulás-ralit egy cseh páros zárta a második helyen, harmadik pedig a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős lett, de ezeknek az egységeknek az eredménye nem számított bele a bajnoki értékelésbe.

A tavalyi bajnok dobogóra sem jutott

A tavalyi bajnok Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó az ötödik helyen fejezte be a Mikulás-ralit, míg a végső diadalra a verseny előtt még szintén esélyes Velenczei Ádám, Szőke Tamás kettős hatodik lett.

A verseny adatai

Mikulás Ralley (7 gyorsasági szakasz, 105,3 km
 
1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Next Auto Polo GTI R5) 49:30.5 perc
2. Erik Cais, Katerina Janovska (cseh, Ford Fiesta Rally2) 13.7 másodperc hátrány
3. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 26.7 mp h.
4. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 28.8 mp h.
5. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia Rally2) 30.1 mp h.
6. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia Rally2) 33.4 mp h.

Ilyen veszprémi verseny még nem volt

„A Mikulás-Rallye lesz az első zártkapus versenyünk”- mondta Oláh Gyárfás, aki arra is kitért, hogy a veszprémi lőtéren kialakított pálya az egyik legalkalmasabb arra, hogy lezárják a helyszínt, amire az érvényben lévő kormányrendelet miatt volt szükség; más pályák esetében ez nagyobb nehézséget okozott volna.

A szilveszterben még reménykedik az elnök

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség a hungaroringi Szilveszter Rallye-ra is zárt kapus rendezéssel készül, de az elnök titkon bízik abban, hogy addigra korlátozott számban visszatérhetnek a szurkolók – láthattuk a Reggei Start weboldalán még a verseny előtt.