2020. november 21-én éjfél körül egy nyimi ingatlan szaunájában egy somi lakos előzetes szóváltást követően üveggel fejbe ütötte vitapartnerét. A 38 éves férfit súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Alaposan fejbe verhette

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Tudja, hogy merre van Nyim?

Nyim község Siófoktól kb. 12 km-re délre található. Megközelíthető a 65-ös főútról Ságvárnál letérve.

Amiről híres a falu

A kási vár Somogy megye egyik középkori emléke. Nyim község külterületén található vármaradványok egy meredek oldalú domb tetején találhatók, ma erdővel benőve. Még az Árpád-korban építhették. A falu Fő utcájáról délre indul a sárga sáv turistajel, amelyen mintegy 4,5 km megtétele után érhető el az az elágazás, ahonnan a piros L jelzésen nagyjából 1 km-re van a vár.

A szaunázás története

A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban az északi népeknél. Különféle népcsoportoknál különféle fajtái alakultak ki a történelem során. Nálunk a faházra építő finn szauna a legismertebb.

A szauna jótékony hatása

Aiben mindenki egyetért, hogy a vérkeringés fizikai igénybevétele révén edzi a szívet, és javítja a vérkeringést. Ugyanakkor vérkeringési zavarokkal, és szívpanaszokkal küszködőknek vigyázniuk kell, hiszen az igénybevétel túl nagy lehet.

Ami kell egy jó szaunához

Az egyik legfontosabb eszköz a kályha. A kályhára köveket szokás helyezni. A víz öntésére szolgáló két legfontosabb eszköz a dézsa és a kanál. llatosításra és testápolásra használhatunk különleges szauna-mézet is, amelyet két szaunázás között kell a nedves testre felkenni, bedörzsölni, majd leöblíteni. Természetesen egy szaunába hőmérő is szükséges.

A mai nap eddigi legfontosabb országos bűnügyi híre

Vádat emeltek egy vámosmikolai pár ellen egy januári emberölés miatt. A nő és a férfi élettársként élt Vámosmikolán egy romos házban. A közelükben lakó, hetven év feletti asszony többször is segítette őket kisebb adományokkal. A nő januárban meglopta az idős asszonyt, aki rájött erre és megfenyegette, hogy ha nem adja vissza az értékeit, akkor feljelenti.

A gyilkosság

 A férfi január 7-én áthívta a sértettet a házukba azzal, hogy visszaadják az elvitt tárgyakat. Miután becsalták a házba, bántalmazták: italosüveggel, tégladarabbal és kalapáccsal ütötték, amitől az asszony többszörös arckoponyatörést szenvedett, valamint több csigolyája és a bordája is eltört. A vádlottak áldozatukat – aki a helyszínen meghalt – késsel is megsebezték.

El akarták tüntetni a holttestet

A holttestet az elkövetők szemeteszsákba csomagolva gödörbe tették, majd hulladékkal befedték. A páros úgy bukott le, hogy a nő még aznap beszélt egy ismerősének a tettéről, aki értesítette a rendőröket.

Fotónk a rendőrség felvétele.