Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – úgy döntöttek a szervezk, hogy a 39. Lidl Balaton-átúszást augusztus 7-én, szombaton megtartják.

A víz kissé lehűlt

Az előrejelzések szerint nyárias hőmérsékletre lehet számítani szombaton, a déli órákban 29-30 fok várható. A víz lehült, 23-24 fokos felszíni vízhőmérséklet valószínű.

11-ig lehet elindulni

A délután várhatóan megélénkülő szél miatt a révfülöpi oldalról 11 óráig lehet elindulni, ezért kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen. A biztonsági vitorlásfolyosó építését igyekszünk gyorsítani és már 8 óra előtt elindítani az első úszókat.

Védettségi igazolvány kell 

A védettségi igazolvány és ellenőrzése miatt is több idő szükséges a regisztrációhoz, ezért javasoljuk a szokásosnál korábbi érkezést.

Elég jól tud úszni?

A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég.
Arra kérik a nevezőket, hogy a vízbe szállás előtt mérlegelje azt, hogy az úszás tudása alapján alkalmas lehetsz-e arra, hogy a fenti időjárási viszonyok között sikerül átúszni a Balatont.

Nem ciki pihenni

Az úszófolyosó mentén kb. 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfárad, kapaszkodjon ki a hajókhoz, pihenjen meg szól a jó tanács.

A hosszú táv

5,2 km Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya, reggel 8-11 óra között. Cél: Balatonboglár, Platán Strand

SUP-pal is evezhet

SUP: 5,2 km Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya, reggel 9-11 óra között. Cél: Balatonboglár, Platán Strand

Van féltáv is

Féltáv: 2, 6 km Rajt és cél: Balatonboglár, Platán Strand 9-11 óra között. Még több friss hír a Balaton partjáról ide kattintva.

Népszerű a Balatonban úszni

Címlapfotó: MTI/Varga György