Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról posztolt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter balatoni nyaralója mellett egy vadonatúj futballpálya épült.

Szép a panoráma

Hadházy Ákos szerint a játéktér a legpazarabb panorámával bír egész Magyarországon. Az országgyűlési képviselő azt írja, hogy játék közben az ember egyszerre gyönyörködhet a Balatonban, láthatja Szigligetet és a Badacsony lankáit.

Dácsa-nézőben

Az ellenzéki képvHadházy Ákos személyes tett látogatást Balatonedericsen, hogy megnézze a külügyminiszter „egy hektáros dácsáját”. Az nem világos, hogy e mikor történt meg, de azt írja: Szijjártó azt mondta, hogy a telken csak egy pár négyzetméteres műanyag medence van, néhány centi vízzel. Azóta ezt is orvosolták, már van fedett úszómedence is.

Hadházy posztja

Már 2014-ben téma volt

A fideszes politikus vagyonnyilatkozatai szerint 2009 és 2010 között vásárolta fel több részletben a falu fölötti szőlőhegyen a jelenleg egyben 10 000 négyzetméteres méretű, azaz egyhektáros területet, ahonnan az egykor előszeretettel luxusozó politikus kivételes panorámát élvezhet – írta még 2014-ben az Index.

Akkoriban lett dunakeszi háza is

A nyaralót a jelenlegi külügyminiszter 2009-ben, tehát a 167 milliós dunakeszi családi ház megszerzése előtt öt évvel vásárolta. Egyhektárnyi a telek, melyen két ház van.

Ki tudja mennyit ér

Szijjártó 2009-ben 4/5 részben tulajdonosa lett a 91 négyzetméteres edericsi nyaralónak, majd később mellette földet és szőlőt vett. Ezeknek már csak felerészben tulajdonosa. Mai értékét nehéz megbecsülni.

Dulakodtak a képviselők

Balatonedericsről legutóbb akkor írtunk amikor feloszlatta magát a helyi képviselő-testület, ezzel megszűnt Papp János fideszes polgármester mandátuma. A helyi képviselők szerint kezdeményezők szerint Papp stílusával és módszereivel alapvető gondok vannak. Dulakodás is volt az ülés miatt, rendőrök jelentek meg a településen.

Szűkszavú beszámoló

A kormánypárti megyei lap, a Veol arról számolt be a volt polgármesterre hivatkozva, hogy az ülést a 5 képviselő hívta össze, négy képviselő három ellenében megszavazta a feloszlatást. Ennek értelmében a vészhelyzet megszűnése után, a mai állás szerint legközelebb szeptember 19-én léphet életbe a döntés, azt követően 15 napon belül írják ki az időközi választást, amelyet 90 napon belül tartanak meg.

A teljes cikkünk