Január 4-én egy siófoki áruház mellett az utcán vizelt egy férfi. Egy, akkor még ismeretlen ember odament hozzá és úgy megverte, hogy a sértettnek eltörött a lába. Még így is el tudott menekülni.

Egy áruháznál jött rá a szükség

Megütötték majd megrugdosták azt a férfit, aki január 4-én, hétfőn az utcán könnyősített magán Siófokon. A megtámadottnak eltörött a lába, mégis el tudott menekülni a helszínről.

A kamerák segítettek

A siófoki rendőrök a közterületi kamerafelvételek elemzése után azonosították a támadót, majd elfogták a városban élő 41 éves férfit.

Súlyos bűncselekmény lehet a vád

A nyomozók az önbíráskodót súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Fonyódon is ököllel próbáltak igazságot tenni

Karóval fenyegetett Bábonymegyeren

Az egyik 28 éves férfi még az elmúlt esztendő végén hajnali 1 órakor Bábonymegyeren egy ház lakóit karóval megfenyegette, és a bejárati ajtót, a kerítést és az ablakokat is megrongálta.

Korábban társasával több házba is betörtek

Az esett összefüggésben volt azzal, hogy a faluban több házba is betörték és onnan értékeket vittek el. A siófoki nyomozók rövid időn belül elfogtak és előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra a férfit, akiről kiderül, hogy társa is van, és vele követte el a többi bűncselekményt. Ezek után a 23 éves másik bűnözőt is elfogták.

Ajkán a dohánybolt volt a célpont

Január 1-jén egy illető bement egy ajkai dohányboltba, ahol kezét egy szatyorban tartva azt a látszatot keltette, hogy fegyvert tart magánál, majd az eladótól a bevételt követelte. Pénzt nem kapott, két doboz dohányárut és két üveg szeszes italt vett magához, végül elmenekült a helyszínről.

Két órán belül elkapták

Talán még be sem tudott rúgni a támadó, mert az ajkai rendőrök a bejelentéstől számított két órán belül a városban elfogták a 35 éves helyi férfit. Rablásért kell majd felelnie.