Egy év szabadságvesztést szabott ki egy 36 éves, magát ÁNTSZ alkalmazottnak kiadó, a járványhelyzettel visszaélő siófoki nővel szemben csalás bűntettének kísérlete miatt a siófoki bíróság.

Rejtett telefonszámról

A nő – kihasználva a koronavírus terjedése miatt kihirdetett veszélyhelyzetet – tavaly március 18-án rejtett telefonszámról felhívta a siófoki vállalkozó sértettet, akinek álnéven mutatkozott be a pécsi ÁNTSZ alkalmazottjaként.

5 millió forint

Koronavírus elleni vakcinát, illetve kötelező fertőtlenítést kínált 5 millió forintért. Azzal fenyegetett, hogy bezárják a cég telepheleit, ha ezt nem teszik meg.

Sejtette a csalási kísérletet

A vállalkozó a hívás kezdetétől tisztában volt azzal, hogy csalással próbálkoznak, ezért amikor a vádlott a döntése felől érdeklődött, úgy válaszolt, hogy indul a bankba átutalni a pénzt, ténylegesen azonban a rendőrségre ment, és megtette a feljelentést.

Fellebbezések

A járásbíróság ítéletével szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be, a vádlott és védője 3 napot tartott fenn nyilatkozata megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!

Lopás a Balaton túlsó partján

Egy ismeretlen személy február 10-én, 10 óra 55 perc és 11 óra 5 perc között Tapolcán, a Veszprémi út 3. szám alatt található áruházból ellopott egy polcon felejtett pénztárcát, a benne lévő százezer forint készpénzzel, iratokkal, valamint mobiltelefonjával együtt.

Róla van szó

A rendőrség felvétele

Telefonáljon!

A tapolcai rendőrök kérik, hogy aki a képen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a helyi rendőrkapitányságon (Tapolca, Ady Endre utca 2.) vagy hívja a 06-87-412-322-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.