Nem tudom vállalni a felelősséget – mondta az oltásokról az enyingi háziorvos, Farkas Csilla. Arról is beszélt, hogy 4 ezren tartoznak hozzá, egyfolytában dolgozik, hetente három napot ügyel, szerinte képtelenség, hogy még hétvégén is oltson. Attól tart, hogy ki fog dőlni, nem tud többet dolgozni. Közben már a szomszédos országokban is oltópontokat nyitnak, nem a háziorvosokra bízzák a tömeges oltásokat.

Még nem adott be oltást

Farkas Csilla háziorvos 20 éve dolgozik az enyingi rendelőintézetben, a koronavírus elleni oltásokból ő még egyelőre egyet sem adott be, mert még az oltandók listáját sem látja egy számítógépes hiba miatt. Az RTL Híradóban a háziorvos elmondta, hogy a számítógépes rendszerbe lépésnél a jelszóval van problémája. Az RTL videóját a cikkünk alján lehet megnézni. A BalatonKörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Háziorvosokat nyomja Müller Cecília

Müller Cecília, a háziorvosból lett országos tisztifőorvos folyamatosan a háziorvosok szerepét nyomja az oltás kapcsán, holott más országokban ennél gyorsabb és praktikusabb megoldásokat alkalmaznak. IDE KAPCSOLÓDIK: A háziorvosok egy része tesz a betegekre és akkor sem kér koronavírus-tesztet, ha nyilvánvalóak a tünetek

Alig halad így az oltás

Az enyingi példa is jól mutatja, hogy egyes háziorvosoknak a számítógépekkel is problémája van, így a hozzá tartozó páciensek oltásra is lassabban számíthatnak. Nagy kérdés, hogy lesz ebből így megfelelő átoltottság? FONTOS: Ha ilyen betegségeid vannak, akkor nem kaphatod meg a kínai oltást: a háziorvosokat már kiértesítették, jövő héten ezzel a vakcinával oltanak Pest megyében

Nincs kapacitása

Az enyingi háziorvos, Farkas Csilla arról is beszélt az RTL-nek, hogy nincs kapacitása. Mint fogalmazott: nem arról van szó, hogy nem akar oltani, egyszerűen nincs kapacitása – fogalmazott. „Egy-egy asszisztenssel dolgozom. Egy beteg beoltása 5 perc és 25 perc amire rögzítik, azon kívül fél órát meg kell figyelni.” – tette hozzá a háziorvos, majd így folytatta:

“Ki fogok dőlni”

„Ha most én még hétvégén is oltogatni fogok, ki fogok dőlni, ki fog dolgozni helyettem? Ha oltok, nincsen betegellátás, és akkor meg az lesz a baj” – fogalmazott feszülten a háziorvos.

Csinálják azok, akiknek van kapacitása

Az enyingi rendelőintézet március 8-tól két hétig oltópont lesz. A háziorvos feltette a kérdést, mi lenne akkor, ha azok oltanának helye, akiknek van megfelelő személyzete. FONTOS: “A háziorvosok választják ki a megfelelő vakcinát” – Szlávik szerint a gyártói ajánlások alapján döntenek a háziorvosok

“Nincs mikor oltanom”

A beszélgetést úgy zárta: „Egy napban csak 24 óra van, nincs mikor oltanom. Nem félek a munkától, hétvégén, éjjel-nappal, amit meg kell csinálni, azt rendesen kellene megcsinálni. Nem tudom vállalni a felelősséget így.”

Oltópontok

A szomszédos Horvátországban eddig csak a kórházakban és a háziorvosi rendelőkben adhatták be az oltást, de miután egyre több vakcina érkezik az országba, több városban vásár- és sportcsarnokokban alakítanak ki oltópontokat, hogy felgyorsítsák az oltási kampányt – írja a Napi.huA BalatonKörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket is olvasd el, klikkelj a címekre!

  1. 5 millió forintért vakcinát akart rásózni egy vállalkozóra egy siófoki nő, börtön vár rá
  2. Meg lehet őrülni a somogyi erdőkben a terepmotorosoktól, már a rendőrség is tud róluk
  3. Az nem fejlesztés, ha körbe betonozzuk a Balatont, az kizsákmányolás

Itt az RTL videója

Kiemelt kép forrása: MTI/Krizsán Csaba