Elképesztő baleset történt a Balaton közelében. A tó vizét elvezető patakba csúszott egy személyautó Hévízen, az Ady Endre utca közelében, egy parkolóban. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók a járműben egyedül utazó sofőrt létra segítségével kimentették, majd egy helyszínre érkező daru segítségével kiemelték az autót a patakból.  

Parkolóból kanyarodott ki

Az ukrán rendszámú BMW X3 személygépkocsit vezető ukrán nő egy parkolóból hajtott ki, de nem kanyarodott el egyik irányba sem, ehelyett egyenesen ráhajtott az úttestet a füves területről elválasztó padkára. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Fék helyett a gázra lépett

A sofőr megijedt a kis ugratástól, és emiatt nem a fékre, hanem a gázra lépett. Emiatt viszont már nem tudott megállni és egyenesen a patakba hajtott. A BMW majdnem az ablakok magasságáig elmerült.

Létra segítségével mentették ki

A helyszínre riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók a járműben egyedül utazó sofőrt létra segítségével mentették ki, majd egy daru közreműködésével az autót is kiemelték a vízből. Személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a fejleményekről a baleset-info.hu.

Az autónak is jót tesz a gyógyvíz?

„Én is hajtottam már padkára, sőt tolattam már neki oszlopnak is, de valahogy azonnal a fék jutott eszembe, nem a gáz” – írta egy hozzászóló a történtek láttán. „Talán arra gondolt az ukrán hölgy, hogy ha neki is használt a gyógyvíz, akkor biztos, hogy az autónak is jót tesz!” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Katasztrófavédelem.