Elsüllyedt egy hajó a Kékszalag versenyen. A ma reggel elrajtolt az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye 516 hajóval és 2500 vitorlázóval indult Balatondüredről.

Hoppá, egy 69F-es

Délelőtt a szervezők arról számoltak be, hogy az egyik versenyző hajó elsüllyedt. A szervezők csak egy fotót és néhány mondatot tettek ki a hivatalos Facebook-oldalukra.

Balatonalmádinál

„Elsüllyedt hajó! Balatonalmádi előtt, Kenese irányában!!! Akik az északias irányt választották a kenesei bója felé, vigyázzanak!” – írják a szervezők. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Anibel?

A Blikk szerint az Anibel nevű hajó szenvedett balesetet, ami teljesen elsüllyedt. Sérülés nem történt, vagyis a legénység tagjai közül mindenki rendben van.

Üzengetés

A poszt alatt egyébként összeveszett néhány kommentelő. Van, aki szerint komoly bénázás kell az ilyesmihez, más szerint viszont kellően erős a szél ahhoz, hogy megboruljon egy sima hajó.

A poszt

Olimpikon ilyennel indult

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázó korábban arról beszélt, hogy elindul a Kékszalagon 69F típusú hajójával. Hangsúlyozta a célja nem a győzelem, hanem az, hogy minél több fiatallal megismertesse a legújabb technikát, mert a 69F kimondottan a legfiatalabbaknak szánt modell.

Szeles idő van

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriumának előrejelzése szerint a Balaton keleti medencéjében csütörtökön 20-25 km/órás délnyugati szél fúj, ami a vízközépen a legerősebb. A várakozások szerint a keleti medencében tovább élénkül a szél, akár 35 km/óráig, és az élénk délnyugati szél a középső medence keleti részén délután is fennmarad és folyamatosan mérséklődve az esti órákig kitart. Ezt a helyszínről mi is megerősítjük.

Hosszú verseny

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével haladnak, és Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Címlapfotó: Kékszalag hivatalos Facebook-oldala.